Izložba ručnih radova

U okviru manifestacije „Spasovdanske svečanosti“ posvećene obeležavanju hramovne i seoske slave svetog Vaznesenja Gospodnjeg (Spasovdana) u prostorijama Kola Srpskih Sestara (pored biblioteke) otvorena je izložba ručnih radova članica Kola i korisnika usluga Doma za duševno obolela lica „Čurug“ iz Čuruga.



        Predsednica Kola, Ana Rajčanji je pozdravila prisutne, zahvalila se svima koji su došli, a zatim je korisnik usluga doma, Šijan otpevao tri vrlo lepe pesme od kojih je jednu sam i napisao. Dragica Dragin, predsednik Saveta Mesne zajednice Čurug je zatim otvorila izložbu i tom prilikom rekla da je ova izložba plod saradnje Kola i Doma i da su izloženi radovi vrlo lepi, a da saradnja treba da se nastavi. Posebno je istakla značaj Kola jer je to udruženje žena spremno da uvek pomogne svaku akciju i manifestaciju u selu, a njihov humani rad i saradnja sa Domom u Čurugu i sličnim ustanovama je samo putokaz kako bi trebala sva udruženja da rade.
        Posebno je istaknuta zahvalnost i upućene su pohvale svim radnicima Doma „Čurug“, na prvom mestu radnim terapeutima koji na časovima radne terapije rade sa osobama koje su predstavile svoje radove. Upućen je poziv Čuružanima i gostima da posete ovu jedinstvenu izložbu.

Autor: Lazar R. Kaćanski
Datum: 27, 05, 2009.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *