Saopštenje sa sednice Izvršnog veća AP Vojvodine

Novi Sad: Izvršno veće AP Vojvodine danas je donelo odluku da se proglasi raspust u osnovnim i srednjim školama na teritoriji AP Vojvodine, od utorka, 10. novembra do ponedeljka, 16. novembra.

Izvršno veće Vojvodine preporučilo je lokalnim samoupravama da takvu meru donesu i za predškolske ustanove u Vojvodini, odnosno da se proglasi raspust do 16. novembra.
Ove odluke donete su na osnovu izveštaja dr Atile Čengerija, predsednika Radne grupa Izvršnog veća Vojvodine za praćenje pandemije gripa H1 N1  i pokrajinskog sekretara za zdravstvo. Na osnovu epidemiloškog nadzora utvrđeno je da je u Vojvodini povećan broj prijavljenih slučajeva oboljenja sličnih gripu. Prema podacima sa kojima raspolažu nadležne službe u odnosu na prošli nedelju, u predškolskim ustanovama povećan je broj obolelih  šest puta, a u osnovnim školama je duplo veći. Učestalost je iznad praga srednjeg intenziteta. Broj obolelih je različit od okruga do okruga i beleži rast u 17 vojvođanskih opština.
 
Izjava dr Bojana Pajtića o odluci o proglašavanju raspusta u osnovnim i srednjim školama
 
        Posle konsultacije sa zdravstvenim instutucijama i sa republičkim ministrom prosvete Žarkom Obradovićem doneli smo odluku o proglašavanju raspusta u osnovnim i srednjim školama u Vojvodini. Neće se raditi od sutra, 10. novembra do 16. novembra, dakle do kraja nedelje neradni su utorak, sreda četvrtak i petak za đake u osnovnim i srednjim školama na teritoriji Pokrajine. Ova mera uspostavljena je da bi se zaustavila epidemija širenja novog gripa među našim najmlađima.
 



Autor: Redakcija Ravnica INFO
Datum: 09, 11, 2009.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *