Aktivnosti MZ Čurug

Sekretar MZ Čurug, Zoran Simičić navodi izvedene radove u okviru redovnih aktivnosti MZ Čurug, kao i radove čiji početak se očekuje uskoro.

  • Radovi na postavljanju behatona u ulici Svetog Save, parna strana od biblioteke prema železničkoj stanici su u toku. Povađen je stari sloj oštećenog betona do ulice Kneza Miloša i nasut sa podlogom od tucanika. Postavljen je i veći deo ivičnjaka. Očekuje se završetak radova do 1. maja u delu trase do ulice Arsenija III Čarnojevića.
  • Radovi na krečenju kapele i farbanju stolarije kao i klupa u objektu i ispred su završeni. Komisija za groblje je pregledala i primila radove.
  • Radovi na izgradnji ostave za alat i smeštaj zaposlenih kod kapele na groblju privode se kraju i očekujemo do kraja maja njihov završetak.
  • Takođe, urađeni su kontejneri za prikupljanje plastične ambalaže i sličnog otpada koji uskoro treba da se postave na izbetoniranim kockama na ulazima, i u samom groblju. Molimo građane da otpad odlažu u kontejnere i da ih ne razbacuju po groblju.
  • Urađeni su radovi na skidanju bankina kroz naseljeno mesto Čurug, kao i na skidanju bankine na dolmi Čurug, III rampa u kojima je mesna zajednica finansijskim sredstvima učestvovala zajedno sa opštinom Žabalj.
  • Na akciji uređenja sela učestvovali su preduzetnici, udruženja građana i sami građani, a najveći je bio odziv dece koja su prenela jasnu poruku starijima da naselje treba držati urednim. Akcija je protekla veoma uspešno i mnoge divlje deponije su uklonjene i prikupljen je otpad po selu. U sklopu ove akcije uređivano je i seosko groblje.

  • Mesna zajednica Čurug je opredelila 10.000.000,00 dinara za finansiranje nastavka izgradnje nove škole i sportske sale. Nakon usvajanja budžeta očekuje se da pokrajina izdvoji obećana sredstva u iznosu od 40.000.000,00 dinara i da objavi javnu nabavku, izabere izvođača i počne sa izvođenjem radova.

Autor: Redakcija Ravnica INFO
Datum: 30, 04, 2009.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *