RK „Hajduk“ Čurug pomaže u uređenju sela

Rukovodstvo i igrači RK „Hajduk“ iz Čuruga iz opravdanih razloga nisu mogli da učestvuju u uređenju Čuruga koje je održano početkom aprila. Toga dana igrači su imali vrlo važnu utakmicu u okviru Druge rukometne lige -Sever, a i rukovodstvo je imalo mnogo obaveza te su opravdano izostali sa akcije.



        Danas, 23. aprila su se okupili kod sportske hale koja je u izgradnji i uredili su teren oko objekta i unutar istog. Iz tog prostora su pokupili travu koja je prethodnih dana pokošena, a pokupljen je i otpad koji se tu nalazio i odnet na deponiju. Pored igrača tu su bili trener i kompletno rukovodstvo kluba. Posle obavljenog posla nastavljeno je druženje u prostoru DONKT-a „Prelo“ gde su došli i predstavnici lokalne samouprave.

        Predsednik Upravnog odbora kluba, Đura Labus je pozdravio prisutne, posebno predsednika i zamenika predsednika opštine Žabalj, gospodu Branka Stajića i Savu Milićeva, te predsednika Saveta MZ Čurug, gospođu Dragicu Dragin i sekretara MZ, Zorana Simičića. Ovom prilikom on se dotakao i teme rezultata ovog uspešnog kolektiva. Istakao je seriju dobrih rezultata zaključno sa jučerašnjom pobedom nad ekipom RK „Jabuka“ iz Jabuke. Pored nekoliko igrača sa strane uglavnom igraju čuruška deca koja su stasala ovih poslednjih godina, a sada će početi sa radom i škola rukometa koju će voditi trener Brana Ćurčin.

        Dragica Dragin je pozdravila prisutne, čestitala uspešne rezultate i konstatovala da će se iz sredstava mesnog samodoprinosa i sredstava iz Fonda za kapitalna ulaganja AP Vojvodine ove godine pokriti objekat nove škole i sporske sale, uraditi fasade i postaviti stolarija, te da će se dalji radovi odvijati u skladu sa prilivom sredstava.

        Predsednik opštine, Branko Stajić je pozdravio prisutne i izrazio posebno zadovoljstvo što vidi decu školskog uzrasta koji su trenirali rukomet u okviru sportske sekcije u školi, a sada će se priključiti omladinskom pogonu RK „Hajduk“. Takođe je obavestio prisutne da je na nivou opštine formiran sportski savez preko koga će se sada odvijati uglavnom sva sportska dešavanja u opštini, a i raspodela sredstava za klubove. Posebno je istakao da je zadovoljan što je jedan tako uspešan klub iz Čuruga. U nastavku je obavestio prisutne o akciji koja se sprovodi u okviru Sekretarijata za rad zapošljavanje i ravnopravnost polova za smanjenje nezaposlenosti i rekao da tu postoji mnogo mogućnosti za sve.

        Na kraju, Sava Milićev je podsetio prisutne da je ovo godina u kojoj RK „Hajduk“ slavi 55 godina postojanja i da je među najstarijim klubovima u državi, a da je Čurug prepoznatljiv po „Hajduku“.

Autor: Lazar R. Kaćanski
Datum: 23, 04, 2009.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *