Utakmice pionira FK "Jugović" Kać

Prijateljska utakmica starijih pionira (1994. godište):

FK “VOJVODINA” – OFK “JUGOVIĆ” 4 : 2 (0 : 1)

NOVI SAD: Sportski centar “Vujadin Boškov”. Gledalaca 150. Sudija: Nemanja Anđelković
(Novi Sad). Strelci za “Jugovi
ć”: Tesla Milan u 31’ i 67’, domaćin je golove postigao u 51’, 58’, 60′ i 70′ iz penala. Crveni karton: Miloš Nikolić (OFK „Jugović„) u 60′.

OFK “JUGOVIĆ: Vasilije Randelj, Uglješa Zekonja, Slobodan Stanar, Momčilo Ćulum, Goran Božić (izašao u 60′ bez zamene), Miloš Nikolić, Mirko Đurić (od 51′ Strahinja Savić), Milan Tesla, Nikola Lakić, Manfred Burger, Stefan Miškić (od 36′ Saša Trajalov).

Pioniri OFK „Jugović“ su u većem delu susreta bili bolji rival, ali su zbog desetak minuta dekocentracije sredinom drugog poluvremena doživeli poraz od mlađih pionira „Vojvodine“. Novosađani su, ipak, prvi imali priliku za vođstvo, kada je u 7. minutu sudija Anđelković opravdano dosudio kazneni udarac za domaće nakon starta Đurića, ali je golman Vasilije Randelj uspeo da zaustavi udarac sa bele tačke. Do kraja poluvremena Kaćani su preuzeli inicijativu, pa su opasno zapretili preko Mirka Đurića koji je snažnim udarcem iz blizine zatresao prečku i Stefana Miškića koji se nije najbolje snašao u blatu nakon povratne lopte. Najzad, u 31. minutu „belo-plavi“ su organizovali odličnu akciju, nakon koje je Đurić uputio precizan povratni pas za Milana Teslu, a ovaj sa penaltika rutinskim udarcem po zemlji zatresao mrežu.

I u nastavku su „tobdžije sa Sigeta“ krenule angažovanije, pa je Đurić još dva puta bio u izglednim prilikama, od kojih je jedna „mirisala“ na penal, ali je pištaljka do tada odličnog sudije Anđelkovića ostala nema. Arbitar je, čini se, pogrešio i u 51. minutu, kada je domaćima dozvolio da izjednače iz nedozvoljene, odnosno ofsajd pozicije. Ovakva odluka je uticala na moral Kaćana, pa su u 58. i 60. minutu usledile dve kardinalne greške u odbrani, iz kojih su Novosađani, ni krivi ni dužni, došli do dva gola prednosti. Nakon trećeg gola „Vojvodine“, isključen je kapiten „JugovićaMiloš Nikolić, a trener je izveo Gorana Božića bez zamene, pa su u poslednjih 10 minuta „belo-plavi“ igrali sa dva igrača manje. Takav odnos snaga se uopšte nije primetio na terenu, šta više Kaćani su preuzeli inicijativu, pa su u 67. minutu smanjili na 3 : 2 preko agilnog Milana Tesle. U poslednjem minutu, sudija Anđelković, koji je u većem delu meča bio na visini zadatka, je prestrogo dosudio drugi penal za „crveno-bele“, koji je realizovan za ukupnih 4 : 2.

15. kolo Lige pionira TFS Novi Sad (1994. godište):

OFK “JUGOVIĆ” – FK “CRVENA ZVEZDA” (NS) 6 : 0 (1 : 0)

KAĆ: Sportski centar “Siget”. Gledalaca 150. Sudija: Svetozar Živin (Novi Sad). Strelci: Nikola Lakić u 26′, Saša Trajalov u 43′, Manfred Burger u 49′, Mirko Đurić u 55′, 63′ i 69′. Žuti karton: Marko Plačkov („Crvena zvezda“).

OFK “JUGOVIĆ: Vasilije Randelj, Uglješa Zekonja, Slobodan Stanar (od 55′ Bojan Radosavac), Momčilo Ćulum (od 57′ Ilija Milak), Goran Božić, Miloš Nikolić, Mirko Đurić, Milan Tesla (od 36′ Saša Trajalov), Nikola Lakić (od 51′ Nenad Novaković), Manfred Burger, Stefan Miškić (od 45′ Strahinja Savić).

Pravo je sportsko čudo što je prvo poluvreme utakmice između pionira OFK „Jugović“ i „Crvene zvezde“ završeno minimalnim vođstvom domaćina! Kaćani su od početka zaigrali kvalitetno, brzo i angažovano i stvarali šanse u serijama, ali je u završnici, pred golom gostiju, na programu bila prava revija promašaja, pa bi nam za nabrajanje svih propuštenih prilika bila potrebna čitava novinska stranica. Najzad, u 26′ Nikola Lakić je rezantnim udarcem sa dvadesetak metara poslao loptu pod prečku „Zvezdinog“ gola i tako doveo svoj tim u više nego zasluženo vođstvo.

Posle samo osam minuta igre u drugom poluvremenu novajlija iz „ČSK pivare“ iz Čelareva Saša Trajalov je povećao vođstvotobdžija sa Sigeta“, a ubrzo se u listu strelaca upisao i Manfred Burger. I pored ubedljivog vođstva, „belo-plavi“ su nastavili sa atraktivnom igrom i omogućili napadaču Mirku Đuriću da se tri puta uzastopno upiše u listu strelaca, od čega dva puta glavom, nakon sjajnih centar šuteva Manfreda Burgera i Uglješe Zekonje.

Prijateljska utakmica mlađih pionira (1995. godište):

OFK “JUGOVIĆ” – FK “ČSK PIVARA” 0 : 0

KAĆ: Sportski centar “Siget”. Gledalaca 150. Sudija: Goran Nakomčić (Kać).

OFK “JUGOVIĆ”: Aleksandar Milojević (od 26′ Milan Popović), Aleksandar Borenović (od 51′ Nikola Kotarlić), Nikola Begić (od 66′ Radovan Perić), Miloš Srdić, Srđan Tolimir, Predrag Mačkić, Kosta Brankov (od 61′ Marko Mirković), Marko Subotin, Dejan Jeličić (od 36′ Aleksandar Borjan), Miloš Marsenić, Marko Dubravac (od 36′ Milorad Babić).

Uzbudljivoj, zanimljivoj, kvalitetnoj i nadasve borbenoj utakmici između mlađih pionira OFK „Jugović“ i „ČSK pivare“ iz Čelareva nedostajali su samo golovi da bi dobila izuzetno visoku ocenu. Mladi Kaćani su imali nešto veći posed lopte, ali su oba sastava po jednom pogodila stativu i propustila po nekoliko izglednih prilika. U redovima „tobdžija sa Sigeta“ izostali su standardni igrači Vladimir Sretenović, Branislav Gajin, Stevan Andrić i, naravno, Momčilo Ćulum (koji je pre podne nastupio za starije pionire), ali su njihove zamene Kosta Brankov, Marko Dubravac i Aleksandar Borenović u prvom, odnosno Aleksandar Borjan i Milorad Babić u drugom poluvremenu u potpunosti iskoristili šansu. Standardno dobru partiju pružili su kapiten Marko Subotin, štoperski tandem Srđan Tolimir – MiloAutor: Živan Milutinov Žica
Datum: 19, 03, 2009.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *