Deseta sednica Opštinskog veća opštine Titel

Na sednici utvrđen Predlog Odluke o organizaciji Opštinske uprave opštine Titel.

        Predsednik opštine Milivoj Petrović zakazao je za sredu 04. februar, sa početkom u 9.00 časova u sali za sastanke Opštinske uprave Titel, desetu sednicu Opštinskog veća opštine Titel sa dnevnim redom:

 

1. Usvajanje zapisnika sa 8. i 9. sednice Opštinskog veća opštine Titel.

 

2. Razmatranje i utvrđivanje Predloga Odluke o organizaciji Opštinske uprave opštine Titel.

 

3. Razmatranje i usvajanje Predloga Odluke o zaključivanju Sporazuma o međuopštinskoj saradnji.

 

4. Razmatranje zahteva SPC crkvene opštine Lok za vraćanje poljoprivrednog zemljišta oduzetog na osnovu Odluke o utvrđivanju objekata agrarne reforme MNO Lok br. 64 od 23.01.1946. godine i izjašnjenje opštine Titel kao korisnika državne svojine na nepokretnosti koje su predmet vraćanja u postupku restitucije pred Direkcijom za restituciju.

 

5. Razmatranje i utvrđivanje Predloga Rešenja o davanju saglasnosti na Program poslovanja JKP „Komunalac“ Titel za 2009. godinu.

 

6. Razmatranje nacrta i utvrđivanje Predloga Programa uređivanja građevinskog zemljišta opštine Titel za 2009. godinu.

 

7. Razmatranje i utvrđivanje Predloga Rešenja o davanju saglasnosti na Program poslovanja JP „Prostor“ Titel za 2009. godinu.

 

8. Razmatranje Zahteva za davanje saglasnosti DOO „Titel Agro“  Titel  u vezi izgradnje sistema za navodnjavanje u Šajkašu.

 

9. Razmatranje Zahteva za davanje saglasnosti na upotrebu imena Titel u nazivu firme.

 

10. Razno

 

        Jelena Brankov, načelnica Opštinske uprave Titel, istakla je da je Predlog Odluke o organizaciji Opštinske uprave opštine Titel donet u cilju usklađivanja rada i funkcionisanja Opštinske uprave sa odredbama Statuta, odnosno Zakona o  lokalnoj samoupravi.

 

        Na ovako predloženu organizaciju Opštinske uprave prvenstveno su uticale na Zakonu zasnovane obaveze primene i pripreme propisa, međutim takođe se vodilo  računa  da Opštinska uprava obezbedi mogućnost građanima, da u što lakšem, jednostavnijem i kraćem postupku  ostvare svoja prava i izvrše svoje obaveze, jer Opštinska uprava je tu da im pruži pomoć u ostvarivanju i zaštiti njihovih prava.

Preuzeto sa zvaničnog sajta SO Titel

Autor: Redakcija Ravnica INFO
Datum: 04, 02, 2009.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *