Završena šesta sednica SO Žabalj

Novoizabrani predsednik Skupštine Opštine Žabalj, Milorad Stepanov, zakazao je za danas 24. decembar nastavak šeste sednice SO Žabalj.

        Sednica je počela u 10 časova, a pozivu se nisu odazvali odbornici Srpske Radikalne Stranke ali je prisustvom 18 odbornika nove koalicije konstatovano da postoji kvorum za rad. Na samom početku uručeni su pozivi sekretaru Skupštine, Mariji Todorović, da prisustvuje sednici i daje pravna tumačenja o toku iste. Pošto je prozivkom utvrđeno prisustvo 18 odbornika nastavljen je rad i to tako što je skupština konstatovala da je prekidom sednice 11. novembra povređen poslovnik jer odbornicima koji su izabrani na funkcije mandat odbornika prestaje na prvoj sledećoj sednici tako da je postojao kvorum za rad.

        Posle ovog uvoda rad je nastavljen po Dnevnom redu usvojenom na sednici od 06. 11. 2008. godine te je doneta Odluka o dodeli nagrada i priznanja povodom Dana Opštine, a zatim i Odluka o visini Mitrovdanske nagrade koje je predložila predhodna vladajuća koalicija. Po sledećoj tački Stepanov je obavestio odbornike da je Srpska Radikalna Stranka podnela zahtev da se oduzme mandat odborniku te stranke Milivoju Dangubiću koji je napustio odbornički klub radikala i prešao u novu koaliciju. Za reč se javio odbornik Bora Milić i pokazao da blanko ostavka nije validna i pozvao odbornike da ne prihvate predlog SRS-a, a predlagača uputio da u roku od 48 sati podnese zahtev Okružnom sudu da se utvrdi validnost ove ostavke tako da je Dangubiću ostao mandat do odluke Suda što su odbornici i prihvatili. Takođe, pošto je doneta prethodna Odluka nije bilo mogućnosti da se umesto Dangubića mandat SRS dodeli Suzani Mečkić do odluke suda.

        Sednica je nastavljena odborničkim pitanjima, a za reč se javio odbornik Predrag Nađalin i zatražio da tehničke službe nabave zastavu AP Vojvodine koja bi trebalo da se nalazi pored Zastave Republike Srbije.

        Ovim je završena šesta sednica Skupštine opštine Žabalj i najavljena sedma za 29. decembar jer treba da se donesu još neke Odluke, a najvažnija je Odluka o Budžetu SO Žabalj.

Autor: Lazar R. Kaćanski
Datum: 24, 12, 2008.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *