U Titelu se osniva Fond za razvoj poljoprivrede

Titel: Ministarstvo poljoprivrede do sada je sa oko 80 opština u Srbiji potpisalo ugovore o osnivanju lokalnih fondova za razvoj poljoprivrede. Cilj njihovog formiranja jeste podsticanje razvoja onih oblasti agrara koje su karakteristične za dato područje. I u Opštini Titel planiraju osnivanje tog fonda.

        Jedan od prioriteta u radu lokalne samouprave u Titelu jeste ulaganje sredstava u izgradnju infrastrukture, pre svega vodovoda, kanalizacije i puteva u naseljenim mestima.

        Pored toga ta opština, koja raspolaže sa oko 20.000 hektara obradivog zemljišta, izdvaja 10 odsto budžeta, što je oko 10 miliona dinara, za razvoj različitih oblasti poljoprivredne proizvodnje.

        Svesni činjenice da ta sredstva nisu velika, u opštini Titel otišli su korak dalje i potpisali specijalan ugovor o saradnji sa opštinom Žabalj i Temerin. Taj ugovor će, prema rečima predsednika Opštine Milivoja Petrovića, „omogućiti da kroz regionalnu saradnju lokalne zajednice lakše konkurišu za sredstva iz IPA fondova Evropske unije kada postanemo zemlja kandidat“.

        Pored toga, po ugledu na druge opštine u Srbiji, i ovde se planira osnivanje fonda za razvoj poljoprivrede.

        Kako je za Radio – televiziju Vojvodine rekao Petrović taj fond će biti formiran u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede i poslovnom bankom, tako da će se ujediniti novčana sredstva resora, lokala i banke koja će biti namenjena podsticanju razvoja različitih oblasti agrara.

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu rtv.rs »

Autor: Redakcija Ravnica INFO
Datum: 30, 06, 2010.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *