Bošku za srećan put u Rusiju

Šajkašani održali humanitarni koncert za Boška Mirića

 

 


ŠAJKAŠ: U organizaciji Kulturno-umetničkog društva ''Šajkaš'', a uz pomoć Osnovne škole ''Isidora Sekulić'' koja je ustupila prostor, proteklog vikenda je u školskom holu održan humanitarni koncert sa koga je sav prihod namenjen za lečenje 33-godišnjeg Boška Mirića iz Titela. S obzirom na tok bolesti i dijagnozu, a prema preporuci lekara VMA iz Beograda, jedino rešenje za Boška je transplantacija bubrega u Rusiji kod profesora Gorbunova.

 

          Šajkašani su se odazvali u velikom broju u tako pokazali da im je stalo do svakog građanina ove zemlje, bez obzira ko je, što je i odakle je. Svojim kupljenim ulaznicama i novčanim prilozima doprineli su da se prikupi deo sredstva potrebnih za operaciju.


 

 

          Uz KUD ''Šajkaš'' u programu je nastupila i jedna folklorna grupa KUD-a ''Batajnica'' iz Batajnice, koji održavaju prijateljske veze sa Šajkašanima. Koncertu su prisustvovali i predstavnici KUD-a ''Sveti Sava'' iz Čoke.

          Lep program oraspoložio je prisutne, a raspoloženje je kulminiralo na kraju koncerta kad je objavljeno da je prikupljeno 34.300 dinara. Svi su Bošku poželeli srećan put i uspešno lečenje u Rusiji.

Autor: Nikola D. Turajlić
Datum: 04, 11, 2008.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *