9. kolo područne lige pionira i gradske lige mlađih pionira

Preuzmite u .pdf formatu

REZULTATI I TABELE POSLE DEVETOG KOLA PODRUČNE LIGE PIONIRA I KADETA

PREUZIMANJE

 

9. kolo Područne lige pionira (1994. godište):

„Jugović“ – „TSK“ 7 : 0 (3 : 0)

KAĆ. Sportski centar „Siget“. Gledalaca 100. Sudija: Nenad Mandić (Novi Sad). Strelci: Stefan Miškić u 5, Mirko Đurić u 11, 14, 43, 45. i 65. i Milan Tesla u 55. minutu.

„JUGOVIĆ“: Vasilije Randelj, Uglješa Zekonja, Slobodan Stanar, Momčilo Ćulum (od 45. Strahinja Savić), Goran Božić, Miloš Nikolić, Mirko Đurić, Milan Tesla, Nikola Lakić (od 36. Vladimir Mirković), Manfred Burger (od 54. Manfred Burger), Stefan Miškić.

Pioniri OFK “Jugović” su protiv solidne ekipe “TSK”-a iz Temerina zabeležili dvanaestu uzastopnu pobedu i osmi prvenstveni trijumf u seriji, čime su održali priključak sa liderom “Bačkom” iz Bačke Palanke, od koje imaju utakmicu manje i za kojom zaostaju tri boda.

Interesantno je da su Temerinci najbolje igrali u uvodnom delu meča, ali su Kaćani već posle 15 minuta vodili sa 3 : 0. U tom periodu, gosti su promašili penal i propustili još dve sjajne šanse, u kojima je bravurozno intervenisao golman Vasilije Randelj, dok su, na drugoj strani, Stefan Miškić i Mirko Đurić (u dva navrata) efektnim golovima doneli svom timu ubedljivu prednost. U drugom poluvremenu, sjajni napadač Mirko Đurić je sa tri pogotka nastavio golgetersku seriju, a u listu strelaca upisao se i vezista Milan Tesla. Na ovom meču posebno dobro je funkcionisao vezni red predvođen kapitenom Milošem Nikolićem, Milanom Teslom i Manfredom Burgerom, dok je odbrana bila nešto slabiji deo tima, ali se mreža “tobdžija sa Sigeta”, uz malu pomoć sportske sreće, nije tresla.

U sledeću nedelju u Bačkoj Palanci na programu je derbi između jedine dve neporažene ekipe u ligi, čiji će ishod najverovatnije odlučiti jesenjeg prvaka.

—————————————————————————————————————————————–

9. kolo Gradske lige mlađih pionira (1995. godište):

„Jugović“ – „Mladost“ (Bački Petrovac) 2 : 0 (0 : 0)

KAĆ. Sportski centar „Siget“. Gledalaca 100. Sudija: Slobodan Ćuk (Novi Sad). Strelci: Dejan Jeličić u 41, i Predrag Mačkić u 63. minutu. Žuti karton: Nikola Milić (Jugović).

„JUGOVIĆ“: Milan Popović, Vladimir Sretenović (od 41. Nikola Milić), Nikola Begić (od 31. Marko Dubravac), Momčilo Ćulum, Srđan Tolimir, Marko Subotin, Predrag Mačkić, Stevan Andrić (od 41. Miloš Srdić), Miloš Marsenić (od 41. Dejan Jeličić), Aleksandar Borjan (od 41. Milorad Babić), Branislav Gajin.

I ovom meču male “tobdžije sa Sigeta” su do pobede došle u drugom poluvremenu i još jednom potvrdile da im je ključna prednost nad rivalima veliki broj podjednako kvalitetnih igrača, jer između (uslovno rečeno) “startera” i “rezervista” nema gotovo nikakve razlike. Interesantno je da su u četiri pobede u prvenstvu, “belo-plavi” u prvom poluvremenu postigli svega tri pogotka, dok su u drugom delu igre čak devet puta pogađali mrežu protivnika.

“Mladost” iz Bačkog Petrovca se predstavila kao žilav takmac, koji je sve do 63. minuta održavao rezultatsku ravnotežu. Gosti su imali svega dve šanse, po jednu iz igre i slobodnog udarca, i to na samom početku utakmice, dok su im se svi ostali pokušaji svodili na šuteve sa distance, koje je golman Milan Popović sa lakoćom zaustavljao. Sa druge strane, u prvom delu Predrag Mačkić je propustio sjajnu šansu da svoj tim dovede u vođstvo, po jednom su iz “slobodnjaka” za dlaku neprecizno tukli Marko Subotin, Branislav Gajin i Momčilo Ćulum, a nekoliko centaršuteva Gajina sa leve i Mačkića sa desne strane napadači nisu ispratili.

Ipak, čim je počelo drugo poluvreme, fudbalska pravda je zadovoljena: Dejan Jeličić, koji je tek ušao u igru, dobio je upotrebljivu loptu na levoj strani, pretrčao čuvara, izašao sam pred golmana i rutinski ga savladao ne toliko jakim koliko preciznim udarcem po zemlji. Kaćani se nisu zadovoljili minimalnom prednošću, već su i dalje atakovali ka golu Petrovčana, te u kratkom periodu beležimo pokušaje iz prekida Subotina, Gajina i Ćuluma, kao i nekoliko zapaženih akcija Nikole Milića, koje su, na žalost, ostale bez rezultata. Konačno, u 63. minutu kapiten Marko Subotin je brzo izveo slobodan udarac i uposlio Predraga Mačkića na ivici kaznenog prostora, a ovaj je, u stilu rasnog strelca, lobovao istrčalog golmana i zapečatio pobedu pulena Gorana Nakomčića i Božidara Krstića.

Autor: Goran Nakomčić
Datum: 03, 11, 2008.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *