Gradska liga mlađih pionira (1995. godište)

7. i 8. kolo




Preuzmite u .pdf formatu

REZULTATI I TABELE POSLE OSMOG KOLA PODRUČNE LIGE PIONIRA I KADETA

PREUZIMANJE

„Jugović“ – „ČSK Pivara 1“ (Čelarevo) 0 : 0

KAĆ. Sportski centar „Siget“. Gledalaca 50. Sudija: Nikola Radaković (Novi Sad). Žuti kartoni: Predrag Mačkić, Nikola Milić („Jugović“).

„JUGOVIĆ“: Milan Popović, Vladimir Sretenović, Branislav Gajin, Momčilo Ćulum, Srđan Tolimir, Marko Subotin, Predrag Mačkić, Miloš Srdić (od 41. Stevan Andrić), Miloš Marsenić, Aleksandar Borjan (od 41. Nikola Milić), Nikola Begić (od 41. Marko Dubravac).

U derbiju kola, u kome su se sastale ekipe koje do sada nisu osetile gorčinu poraza, Čelarevci su imali inicijativu i više držali loptu u posedu, ali su Kaćani sjajnim zalaganjem i brobenošću uspeli da odole svim iskušenjima i osvoje bod protiv vrlo kvalitetnog rivala.

Već u uvodnim minutama gosti su propustili šansu, ali im potom „tobdžije sa Sigeta“, odlično postavljenom odbranom, nisu dozvolili da u narednih pola sata dođu nadomak gola. Sa druge strane, iz slobodnih udaraca sa distance su pokušavali Branislav Gajin, Marko Subotin i Momčilo Ćulum, ali su bili neprecizni. U tom periodu, Kaćani su svesno sredinu terena prepustili „pivarima“, koji na protivničkoj polovini nikako nisu uspevali da nađu rupu u zgusnutom veznom redu i odbrani domaćih. Tek u finišu poluvremena, kada je „belo-plavima“ popustila koncentracija, gosti su stvorili četiri izgledne prilike, ali je dva puta bravurozno intervenisao golman Milan Popović, dok je u dva navrata lopta svoj put završila u gol-autu.

Drugo poluvreme je počelo velikom greškom mladog sudije Nikole Radakovića, koji je, iako udaljen od mesta događanja, dosudio penal za goste, nakon što je Branislav Gajin propisno startovao i odneo loptu ispred protivničkog napadača, a ovaj, bez kontakta, pao preko njega. Na ovakvu odluku burno je protestvovao trener Goran Nakomčić, zbog čega ga je sudija opravdano udaljio van ograđenog dela igrališta. Međutim, fudbalska pravda je ipak zadovoljena, pošto je Milan Popović panterskom intervencijom odbranio šut sa bele tačke. Ovakav razvoj situacije kao da je dao krila „tobdžijama sa Sigeta“, koji su se u odbrani borili kao lavovi, a u napadu postajali sve opasniji. Već u prvoj akciji, Predrag Mačkić je izvanredno centrirao sa desne strane, a Marko Dubravac, inače najniži igrač na terenu, iz trka glavom šutirao preko gola. Potom beležimo i šansu Nikole Milića, koji je ukrao loptu gostujućim štoperima i izdržao dva duela, ali potom više nije imao snage za ozbiljniju završnicu. I Momčilo Ćulum je u dva navrata bio u šansama, ali je oba puta snažno šutirao pravo u golmana, iako je loptu mogao da nosi još par koraka bliže golu. U trećem navratu, Ćulum je u kaznenom prostoru grubo povučen rukom sa leđa, ali je, ovaj put, pištaljka sudije Radakovića ostala nema, iako su svi domaći igrači i navijači smatrali da je reč o klasičnom penalu. I gosti su imali svoje prilike, ali je Milan Popović još jednom pokazao da izrasta u odličnog čuvara mreže, tako da je sigurno zaustavio sve udarce koji su išli u okvir gola.

Na kraju, treba istaći da je podela bodova najrealniji ishod ove zanimljive utakmice, u kojoj su gosti igrali lepše za oko, dok su domaći određene nedostatke nadoknadili motivacijom i izuzetno visokim stepenom borbenosti.

—————————————————————————————————————————————–

8. kolo Gradske lige mlađih pionira (1995. godište):

„Bačka“ (Đurđevo) – Jugović“ 1 : 6 (0 : 1)

ĐURĐEVO. Igralište „Bačke“. Gledalaca 100. Sudija: Davor Jurković (Petrovaradin). Stelci: Predrag Mačkić u 11, Marko Dubravac u 65, Branislav Gajin u 66. i 75, Momčilo Ćulum u 73, Stevan Andrić u 75. minutu za “Jugović”, dok su domaći pogodak postigli u 52. minutu iz penala.

„JUGOVIĆ“: Milan Popović, Vladimir Sretenović (od 41. Aleksandar Borenović), Nikola Begić, Momčilo Ćulum, Srđan Tolimir, Marko Subotin, Predrag Mačkić, Miloš Srdić (od 41. Stevan Andrić), Dejan Jeličić (od 41. Marko Dubravac). Miloš Marsenić (od 41. Aleksandar Borjan), Branislav Gajin.

Mlađi pioniri OFK “Jugović” su u desetoj utakmici odigranoj ove jeseni zabeležili sedmu pobedu, a, uz tri remija, do sada nisu doživeli ni jedan jedini poraz. Pri tome, u prvenstvenim mečevima, “belo-plavi” su iz četiri susreta ostvarili tri pobede i jedan remi, što zaista niko nije očekivao, pošto su igrači iz ove generacije poslednje dve-tri sezone služili samo za “zapušavanje” rupa u starijem 1994. godištu.

U meču sa “Bačkom” iz Đurđeva, male “tobdžije sa Sigeta” su u prvom poluvremenu imale inicijativu i stvorile šest lepih šansi, ali, pošto se susret igrao u 8/30 časova, napadači se, izgleda, još nisu bili probudili. Ipak, Kaćani su poveli iz prve prave prilike, kada je u 11. minutu, posle pasa iz sredine, Predrag Mačkić istrčao pred domaćeg golmana i rutinski ga lobovao. Do odlaska na odmor, Dejan Jeličić je propustio tri, Predrag Mačkić dve, a Momčilo Ćulum jednu zrelu priliku, kada je toliko jako šutirao da je lopta pogodila spoljni okvir gola i probušila se. Treba istaći da je “belo-plavima” poništen jedan pogodak zbog sumnjive ofsajd pozicije, a imali su i nekoliko slobodnih udaraca iz obećavajućih pozicija, ali šuteri nisu bili precizni. Sa druge strane, Đurđevčani su uputili svega dva-tri šuta ka gostujućem golu, i to sa distance, pa ih je sigurni golman Milan Popović sa lakoćom ukrotio.

Nakon “ribanja” na poluvremenu, Kaćani su i u nastavku krenuli ofanzivno, ali realizacija još uvek nije bila na nivou, pa beležimo propuštene prilike Gajina, Subotina, Dubravca, Mačkića i Borjana. I, kao što to u fudbalu obično biva, greška za promašaje je stigla u 52. minutu, kada je u gostujućem kaznenom prostoru lopta u ruku pogodila Mačkića; sudija je opravdano pokazao na belu tačku, a izvođač je snažno šutirao pod prečku, pa je Popović ovaj put bio nemoćan. Puleni Gorana Nakomčića i Božidara Krstića su tada dodali još više gasa i najzad u 65. minutu ponovo došli u vođstvo, kada je Branislav Gajin sjajno prošao po levoj strani i uputio loptu u srce peterca, odakle je Marko Dubravac sproveo u mrežu. Čim su domaći krenuli sa centra, Kaćani su presingom oduzeli loptu, Gajin je centrirao, lopta je u gužvi prevarila golmana i završila preko gol-crte, za sigurnih 1 : 3. Đurđevčani su se tada u potpunosti predali, pa je pitanje bilo samo sa kojom razlikom će “belo-plavi” zabeležiti pobedu. Do kraja utakmice, u listu strelaca su se, šutevima van kaznenog prostora, upisali Momčilo Ćulum u 73, Stevan Andrić u 75. i Branislav Gajin u 76. minutu.
Autor: Živan Milutinov Žica
Datum: 27, 10, 2008.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *