4. kolo Područne lige kadeta (1992/93. godište)

Izveštaj: kadeti, pioniri i mlađi pioniri




Preuzmite u pdf formatu:

REZULTATI I TABELE POSLE PETOG KOLA PODRUČNE LIGE PIONIRA I KADETA

PREUZIMANJE

„BORAC“ – „JUGOVIĆ“ 0 : 2 (0 : 0)

NOVI SAD. Pomoćno igralište “Borca” na Klisi. Gledalaca 150. Sudija: Robert Kiš Čepegi (Novi Sad). Strelci: Strahinja Babić u 55. i Vladimir Vukov u 80. minutu.

„JUGOVIĆ“: Nemanja Kovačević (od 41. Miodrag Ostojić), Nemanja Kapetanović, Duško Jošić (od 41. Vladimir Kondić), Dušan Knežević, Boško Stojanović, Radivoj Lakić, Nedeljko Blažić (Stojan Jakovljević), Nikola Đurković, Vanja Sabo (Dejan Letić), Strahinja Babić, Vladimir Vukov.

Iako su u prvenstvo ušli značajno oslabljeni, bez sjajnih Nebojše Tepića i Živka Lakića i savim solidnog Bojana Kovačevića (sva trojica imaju problema sa kardiovaskularnim sistemom), kadeti “Jugovića” su zbili redove i uspeli da u prva četiri kola, uz jedan poraz, ostvare tri značajne pobede.

U meču sa “Borcem” na Klisi, uz probleme sa izostankom bitnih igrača, Kaćani su, pored sportskog protivnika, morali da se bore i protiv katastrofalnog terena. Trenerski tandem Goran Nakomčić – Božidar Krstić, koji je na ovom meču menjao Zorana Blažića (u isto vreme predvodio prvi tim “Jugovića” u sjajnoj pobedi nad “Jedinstvom” iz Stare Pazove), morao je, upravo iz tih razloga, da odstupi od standardne koncepcije, odnosno kratkih pasova po zemlji (koji su po ovakvom terenu bili ne samo neizvodljivi, već i nemogući), i da od igrača zahteva da se oslone na duge lopte i takozvano “preskakanje” igre. Takav pristup je zahtevao mnogo želje i borbenosti, posebno u kontakt igri, u čemu su se “tobdžije sa Sigeta” snašle bolje od rivala i uspele da u drugom poluvremenu slome njihov otpor.

Kaćani su u vođstvo došli u 55. minutu kada se kapiten i najbolji igrač Strahinja Babić sjajno ubacio iz drugog plana, izbio sam pred domaćeg golmana i rutinski ga savladao. Treba istaći da je ovaj mladić, i pored bolesti i visoke temperature prethodnog dana, sjajno odigrao čitav susret i bio pravi vođa i najbolji primer svojim saigračima. U samom finišu utakmice, kada su Klisani grčevito pokušavali da dođu bar do boda, “plavo-beli” su često pretili iz kontre, a u jednoj takvoj situaciji povratnik Stojan Jakovljević je sjajno prošao po levoj strani i kao na tacni poslužio Vladimira Vukova, kome nije bilo teško da sa nekoliko metara plasira loptu u mrežu i overi više nego zasluženu pobedu.

—————————————————————————————————————————————-

5. kolo Područne lige kadeta (1992/93. godište):

„JUGOVIĆ“ – „MLADOST“ (NS) 1 : 1 (0 : 1)

KAĆ. Pomoćno igralište SC “Siget”. Gledalaca 100. Sudija: Robert Kiš Čepegi (Novi Sad). Strelci: Živko Lakić u 66. minutu za “Jugović”, a Aleksandar Ružičić u 10. minutu za “Mladost”. Žuti kartoni: Strahinja Babić, Dušan Knežević (“Jugović”), Kamenko Papić (“Mladost”).

„JUGOVIĆ“: Nemanja Kovačević (od 51. Miodrag Ostojić), Vladimir Kondić (od 65. Miloš Drinić), Duško Jošić, Dušan Knežević, Radivoj Lakić, Stojan Jakovljević, Nedeljko Blažić (od 50. Bojan Kovačević), Nikola Đurković (od 41. Živko Lakić), Vanja Sabo, Strahinja Babić, Vladimir Vukov (od 41. Dušan Kutić).

Kadeti “Jugovića” su uspeli da u tvrdoj, pravoj prvenstvenoj utakmici, zaustave u petom kolu pobednički niz lidera “Mladosti” sa novosadskog Novog naselja. Iako su gosti vrlo rano došli u vođstvo, već u 10. minutu iz situacije koja je mirisala na nedozvoljen, odnosno ofsajd položaj, puleni Zorana Blažića se nisu predavali, a slobodno se može reći da su, prema igri i šansama u drugom poluvremenu bili bliži pobedi.

Nakon ravnopravne igre u prvih 40. minuta, “tobdžije sa Sigeta” su u nastavku preuzeli inicijativu, a uz česte prodore Stojana Jakovljevića po levoj strani, najbliže izjednačenju su bili u 60. minutu kada je Bojan Kovačević izbio sam pred golmana i iz blizine snažno šutirao i, umesto mreže, pogodio prečku. Konačno, u 66. minutu stameni Živko Kondić je dobio upotrebljvu loptu u srcu kaznenog prostora, fintom tela se oslobodio protivnika i u stilu iskusnog strelca rutinski postigao pogodak.

Do kraja ni jedna ekipa nije imala izrazitih šansi, ali su mladi Kaćani bili za nijansu agilniji i prava je šteta što nisu uspeli da nanesu prvi poraz lideru na tabeli. Treba naglasiti da bi taj cilj sigurno ostvarili da sa ove utakmice nisu izostali Nemanja Kapetanović (opravdano) i Boško Stojanović (neopravdano), čime su u dobroj meri oslabili svoju ekipu, a saigrače i drugove ostavili na cedilu.

—————————————————————————————————————————————-

4. kolo Područne lige pionira (1994. godište):

„BORAC“ – “ JUGOVIĆ“ 1 : 8 (0 : 1)

NOVI SAD. Pomoćno igralište “Borca” na Klisi. Gledalaca 150. Sudija: Robert Kiš Čepegi (Novi Sad). Strelci: Momčilo Ćulum u 26, Uglješa Zekonja u 45, Stefan Miškić u 49, Mirko Ćurić u 51. i 64, Nikola Lakić u 54, Tesla Milan u 60. i Bojan Radosavac u 67. minutu za “Jugović”, a Stefan Nikoletić u 65. minutu za “Borac”.

„JUGOVIĆ“: Vasilije Randelj, Uglješa Zekonja, Slobodan Stanar, Momčilo Ćulum, Goran Božić, Miloš Nikolić, Manfred Burger (od 48. Bojan Radosavac), Milan Tesla, Mirko Đurić, Vladimir Mirković (od 36. Nikola Lakić), Stefan Miškić.

U izuzetno teškim uslovima za igru, na nepokošenom i izrazito neravnom pomoćnom terenu, pioniri “Jugovića” su, posle stalne terenske inicijative i brojnih propuštenih šansi, tek u finišu prvog poluvremena slomili otpor borbenih domaćina, golom Momčila Ćuluma postignutog glavom u 26. minutu, nakon kornera koji je sa desne strane izveo Stefan Miškić.

I u drugom poluvremenu Klisani su odolevali u prvih deset minuta, a onda su Kaćani u periodu od 45. do 54. minuta postigli četiri pogotka i tako na vreme rešili pitanje konačnog pobednika. Do kraja, “belo-plavi” su još tri puta zatresli protivničku mrežu, a domaći su u 65. minutu uspeli da postignu počasni pogodak, što je, inače, prvi gol koji su pioniri “Jugovića” primili u tekućem prvenstvu.

Na kraju, treba istaći da je i u ovakvim, neregularnim uslovima, bila primetna razlika u klasi u korist “tobdžija sa Sigeta”, a da je utakmica odigrana na glavnom terenu, pobeda gostiju bi sasvim sigurno bila izražena dvocifrenim rezultatom.

—————————————————————————————————————————————-

5. kolo Područne lige pionira (1994. godište):

„JUGOVIĆ“ – „MLADOST“ (NS) 5 : 1 (3 : 0)

KAĆ. Pomoćno igralište SC “Siget”. Gledalaca 100. Sudija: Robert Kiš Čepegi (Novi Sad). Strelci: Mirko Ćurić u 10. i 55, Stefan Miškić u 17, Tesla Milan u 27. i Strahinja Savić u 60. minutu za “Jugović”, a Branislav Hađinac u 70. minutu za “Mladost”. Žuti kartoni: Uglješa Zekonja (“Jugović”), Petar Kalman (“Mladost”).

„JUGOVIĆ“: Vasilije Randelj, Uglješa Zekonja (od 55. Strahinja Savić), Slobodan Stanar, Momčilo Ćulum, Goran Božić, Miloš Nikolić (od 63’ Đorđe Begić), Mirko Đurić, Milan Tesla, Nikola Lakić (od 69. Stevan Knežević),, Vladimir Mirković (od 36. Manfred Burger), Stefan Miškić.

Kaćka kaznena ekspedicija zabeležila je desetu uzastopnu pobedu i peti uzastopni prvenstveni trijumf. Utisak je da je solidan sastav novosadske “Mladosti” kvalitetniji od većine prethodnih rivala, ali su “tobdžije sa Sigeta” na ovom meču podesile nišanske sprave, tako da je visok procenat stvorenih šansi uspešno realizovan. Posebno imponuje činjenica da su gotovo svi golovi postignuti posle izrađenih akcija u kojima su učestvovale sve linije tima, što deluje ohrabrujuće pred duele sa takmacima iz gornjeg dela tabele.

Iako su “belo-plavi” do ubedljive pobede došli timskim radom i duhom, posebno treba izdvojiti učinak tandema “radilica” Milana Tesle i Miloša Nikolića, koji su pretrčali kilometre, dobili mnoštvo duela, oduzeli i saigračima predali desetine lopti. Raduje i povratak Strahinje Savića, koji je u prethodnom periodu često izostajao zbog povreda i bolesti i koji je za dvadesetak minuta provedenih na terenu imao zapaženu ulogu.

—————————————————————————————————————————————-

Prijateljska utakmica mlađih pionira (1995. godište):

“ JUGOVIĆ“ – „ŽSK“ 1 : 0 (0 : 0)

KAĆ. Pomoćno igralište SC “Siget”. Gledalaca 50. Sudija: Dušan Lakić (Kać). Strelac: Marko Subotin u 36. minutu iz penala za “Jugović”.

„JUGOVIĆ“: Milan Popović, Vladimir Sretenović, Nikola Begić (od 65. Marko Mirković), Miloš Srdić (od 46. Milorad Babić), Srđan Tolimir, Marko Subotin, Predrag Mačkić, Miloš Marsenić (od 46. Aleksandar Borjan), Dejan Jeličić (od 36. Nikola Milić), Stevan Andrić (od 36. Marko Dubravac), Branislav Gajin.

Mlađi pioniri OFK “Jugović” su, nakon dve sedmice bez utakmica, uspeli da u prijateljskom meču savladaju “ŽSK” iz Žabqa, u čijem sastavu je bilo i nekoliko dečaka starijeg uzrasta. Čitavim tokom meča vodila se ravnopravna borba, uz blagu inicijativu “tobdžija sa Sigeta”, koji su do gola vrednog pobede došli u prvom minutu drugog poluvremena iz penala koji je sudija Dušan Lakić opravdano dosudio, nakon što je brzonogi Predrag Mačkić grubo oboren u kaznenom prostoru gostiju. Siguran izvođač bio je kapiten Marko Subotin, koji je loptu oštro uputio u sam ugao gola, tako da se ona neodbranjivo od stative odbila u mrežu.

—————————————————————————————————————————————-

Prijateljska utakmica mlađih pionira (1995. godište):

“ JUGOVIĆ“ – „BORAC“ (ŠAJKAŠ) 2 : 2 (1 : 1)

KAĆ. Pomoćno igralište SC “Siget”. Gledalaca 50. Sudija: Božidar Krstić (Kać). Strelci: Branislav Gajin u 25. i Vladimir Sretenović u 60. minutu za “Jugović”, a gosti iz Šajkaša su pogotke postigli u 5. i 62. minutu.

„JUGOVIĆ“: Milan Popović, Vladimir Sretenović, Nikola Begić (od 36. Marko Dubravac), Stevan Andrić (od 20. Nikola Milić), Srđan Tolimir, Marko Subotin, Predrag Mačkić (od 51. Aleksandar Borenović), Miloš Srdić, Dejan Jeličić (od 36. Aleksandar Borjan), Miloš Marsenić (od 36. Milorad Babić), Branislav Gajin.

Nakon ovog meča, mlađi pioniri OFK “Jugović” sa punim pravom umesto “tobdžija”, mogu da nose naziv “lavovi sa Sigeta”, pošto su se baš kao lavovi borili i izborili protiv starijih, fizički jačih i znatno oštrijih rivala iz Šajkaša.

U uvodnom delu utakmice mali Kaćani su, uplašeni visinom i snagom suparnika, inicijativu prepustili gostima, koji su već u 5. minutu došli u vođstvo. Međutim, kako je utakmica odmicala naši dečaci su igrali sve slobodnije i borbenije, pa su do zasluženog izjednačenja stigli u 26. minutu golom Branislava Gajina iz slobodnog udarca.

I u drugom poluvremenu žestoka borba se vodila na svakom delu terena, a “lavovi sa Sigeta” nisu ni za pedalj odstupali, čime su iznenadili rivale, koji su očekivali da će sa tom, za njih dečicom, lako izađi na kraj. Šta više, puleni Gorana Nakomčića i Božidara Krstića su bili nadomak pobede, pošto su u 60. minutu došli do prednosti, nakon što je Vladimir Sretenović sa desne strane oštro centrirao, a neko u gostujućoj odbrani zakačio loptu i skrenuo je u sopstvenu mrežu. Šajkašani su, ipak, dva minuta kasnije uspeli da poravnaju rezultat, čime je postavljen konačan rezultat ove, ne toliko kvalitetne, koliko borbene utakmice, u kojoj su naši dečaci pokazali i dokazali da imaju srce veliko kao Kać.

—————————————————————————————————————————————-

5. kolo Gradske lige mlađih pionira (1995. godište):

“ JUGOVIĆ“ – „ČSK PIVARA“ (ČELAREVO) 1 : 0 (1 : 0)

KAĆ. Pomoćno igralište SC “Siget”. Gledalaca 50. Sudija: Predrag Rađen (Budisava). Strelac: Branislav Gajin u 35. minutu. Žuti kartoni: Predrag Mačkić, Marko Subotin, Miloš Srdić (“Jugović”), Momčilo Vučković (“ČSK pivara”).

„JUGOVIĆ“: Milan Popović, Vladimir Sretenović, Nikola Begić (od 58. Milorad Babić), Stevan Andrić,, Srđan Tolimir, Marko Subotin, Predrag Mačkić (od 65. Aleksandar Borjan), Miloš Srdić, Dejan Jeličić (od 53. Marko Dubravac), Miloš Marsenić (od 36. Nikola Milić), Branislav Gajin.

Krajem jula i početkom avgusta, kada je sa pripremama počela pionirska selekcija OFK “Jugović”, u prvih dvadesetak dana na treninzima se pojavqivalo svega 5-6 igrača rođenih 1995. godine, tako da klub nije bio u prilici da u redovno takmičenje, sem obaveznih pionira (1994. godište), prijavi i godinu dana mlađu selekciju. Međutim, u poslednjoj dekadi avgusta i nakon starta školske godine, trenerski tandem Goran Nakomčić – Božidar Krstić je uspeo da okupi veći broj dečaka ovog uzrasta (trenutno 21!), pa su činjeni silni napori da se ekipa uključi u Gradsku ligu mlađih pionira, koja je već bila u toku. Najzad, nakon istupanja “Bačke” iz Bačke Palanke i uz podršku klupskih struktura i razumevanje komesara Mihajla Ramača, mali Kaćani su dobili priliku da se takmiče počev od 5. kola. To je izazvalo veliko oduševljenje dečaka, pošto u poslednje tri sezone nisu imali priliku da učestvuju u ligaškom takmičenju, već su igrali isključivo prijateljske mečeve i, po potrebi, dopunjavali godinu dana stariju selekciju.

Na “vatrenom krštenju” rival “tobdžijama sa Sigeta” bila je “ČSK pivara” iz Čelareva. Iako su prethodni dan odigrali vrlo tešku utakmicu sa znatno starijim protivnicima iz Šajkaša, “belo-plavi” predvođeni borbenim i neumornim kapitenom Markom Subotinom su uspeli da nađu motiva i snage za još jednu sasvim solidnu partiju, u kojoj su slavili pogotkom Branislava Gajina postignutim u 35. minutu. Inače, u čitavom prvom poluvremenu naši dečaci su imali izrazitu terensku inicijativu u kojoj protivnici nisu uputili ni jedan udarac na gol, da bi početkom drugog dela došlo do značajnog pada u igri, što su gosti iskoristili i u nekoliko navrata opasno zapretili, ali odbrana na čelu sa talentovanim golmanom Milanom Popovićem je odolela svim iskušenjima. Nakon tog slabijeg perioda, u nastavku su mali Kaćani dodali gas i ponovo preuzeli konce igre u svoje ruke, pa su mogli doći i do ubedljivije pobede, pre svega preko Marka Dubravca, koji je uputio tri ozbiljna šuta prema protivničkom golu. Na kraju, utisak je da je pobeda zasluženo pripala domaćima, koji su sa ova tri boda začinili slavlje što su uopšte dobili priliku da igraju prvenstvene utakmice.

—————————————————————————————————————————————-

Autor: Živan Milutinov Žica
Datum: 06, 10, 2008.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *