Jesen puna kulturnih dešavanja

Kulturni život u opštini Temerin posle letnje pauze polako ulazi u redovne tokove, a po rečima direktora Kulturno-informativnog centra „Lukijan Mušicki“, Bojana Torbice, u narednom periodu stanovnici temerinske opštine i okolnih mesta će imati priliku da posete više kulturnih dešavanja.

        Od 20.-27. septembra u galeriji KIC-a će biti postavljena izložba slika sa TAKT-a (temerinski likovni susreti amatera), na kojoj će biti izloženo 30-ak slika. Krajem septembra na obali Jegričke kod temerinske Čarde će  se održati već tradicionalna Likovna kolonija „Jegrička“ na koju se već sada prijavilo više od 25 umetnika iz Vojvodine, i čija će dela krasiti zidove galerije i mnogih javnih ustanova.



        Od 06.-13. oktobra u okviru Dečije nedelje planirana je izložba dečijih drvenih igračaka, predstava i projekcija filma za niže razrede osnovnih škola i Predškolsku ustanovu „Veljko Vlahović“, a za sam završetak Dečije nedelje, planira se maskenbal u saradnji sa svim osnovnoškolskim ustanovama iz temerinske opštine pod nazivom „Boje jeseni u Temerinu“. Vredno je istaći i to da će u okviru Dečije nedelje, 9. oktobra, kada je svetski Dan pošte, deca nižih razreda osnovnih škola napisati pisma na temu kako bi po njima trebao izgledati naš grad, a ista će se proslediti članovima Opštinskog veća u Temerinu. – istakao je na kraju Bojan Torbica.

Autor: Dalibor Mudrinić
Datum: 04, 09, 2008.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *