Formiranje Udruženja turističkih vodiča

Titel je bio domaćin sastanka direktora turističkih organizacija na kome je dogovoreno da se ovaj okrug ubuduće jedinstveno prezentuje sa svojom turističkom ponudom.

        Jedan od zaključaka sastanka direktora turističkih organizacija Južnobačkog okruga  je formiranje Udruženja turističkih vodiča. Određeni su koordinatori za projekat „Otvoreni gradovi”, dato više prijedlog za logo okruga, te inicirano osnivanje Udruženja turističkih vodiča.

        – Ovo udruženje će pokrivati okrug. Činjenica je da za sada imamo malo licenciranih turističkih vodiča koji mogu da pokriju celi okrug i  oni  su, uglavnom, locirani u Novom Sadu. Bitno je da se pokriju i  male i  nerazvijene opštine jer podatak da je u Titelu za prvih sedam meseci evidentirano 9200 noćenja, a u Sremskim Karlovcima mestu sa bogatom kulturno istorijskom baštinom u isto vreme 42 000 posetilaca mnogo govori, ističe Darija Šijan, načelnica Južnobačkog okruga i dodaje da ima obećanje da će se uskoro i u titelskoj opštini  osnovati Turistička organizacija.

 

         Bila je to prilika da većina opština predstavi turističke potencijale. Mogli su se videti različiti vidovi propagadnog materijala kojima su opštine predstavile svoje turističke potencijale. Brojni posetioci mogli su kupiti našto za uspomenu od „Panonika suvenira”, prelepih ručnih radova iz Bačke Palanke, različitih vinarija sa bogatom ponudom vina iz Sremskih Karlovaca, do Etno kuće „Bogojević” koja je bila predstavnik opštine Titel.

Autor: Redakcija Ravnica INFO
Datum: 28, 08, 2008.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *