Pripreme veslača za svetsko prvenstvo

U Čurugu se ovih dana pripremaju reprezentativci Srbije za svetsko prvenstvo u veslanju koje će se održati u Bradenburgu, Nemačka od 17. do 20. jula te je to bio povod da razgovaramo sa trenerom ekipe Veselinom Vučićevićem.




        Pronašli smo ga na reviru Stara Tisa gde se inače priprema ekipa. Po rečima trenera ovde se priprema Predrag Lackov koji će učestvovati na rečnom prvenstvu za mlađe seniore do 23 godine. Inače Lackov je član ekipe ZRENEKS iz Zrenjanina i ovo će mu biti drugo učešće na ovakvim takmičenjima. Naime, prošle godine je učestvovao i osvojio 19. mesto. Čurug je odabran za mesto priprema zbog odličnog terena koji se nalazi na reviru Stara Tisa gde vazduh i voda nisu zagađeni, a mesto je mirno i pruža odlične uslove za rad. Ove pripreme jesu za Svetsko prvenstvo, a isto tako i za mnoga nastupajuća takmičenja koja ovog mladog veslača očekuju do kraja sezone, a to su Svetsko studentsko prvenstvo početkom septembra u Beogradu i Evropsko prvenstvo. Čurug, pored mirnog i tihog mesta idealnog za treninge ima i veslački klub koji radi i sa čijim članovima sada trenira na pripremama i Lackov.

        Treba napomenuti da je Lackov unazad tri godine prvak države u skifu, a da se ovde nalazi na pripremama i mlađana Jovana Arsić koja je najbolja kadetkinja i ona se priprema za Balkanijadu. Na reviru se nalazi i hangar u izgradnji koji sada koriste reprezentativci, a inače ga koristi i veslački klub iz Čuruga. Hangar se podiže u saradnji sa Veslačkim savezom. Rukovodeći ljudi iz Saveza su inače oduševljeni ovim terenima. Pored uslova na vodi i smeštaj i hrana su odlični i trener Vučićević kaže da će i ubuduće dolaziti ovde na pripreme, a preneće pozitivna iskustva i ostalim trenerima da dolaze u Čurug sa svojim takmičarima pošto su tu izvanredni uslovi za sve aktivnosti koje su njima potrebne.

         Na kraju poželimo mnogo uspeha našim takmičarima da osvoje odličja i da ponovo dođu u naše mesto na pripreme, a tamo gde odu na takmičenje pričaju kakvi su uslovi kod nas za treninge.

Autor: Lazar R. Kaćanski
Datum: 16, 07, 2008.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *