Predstavom se opraštaju od maturanata

Titel: Petu godinu zaredom Srednja tehnička škola „Mileva Marić“ na neobičan, lep, način oprašta se od svojih maturanata, celovečernjom predstavom.




        Mlađe kolege sa jednim od profesora srpskog jezika pripreme predstavu za učenike koji se opraštaju od srenjoškoskih klupa. Prošle godine su izveli „Milevu Marić Ajnštajn“, pre toga „Lajanje na zvezde“, a „Preko trnja do zvezda“ je bila autorska predstava učenika. Ove godine profesor Goran Zečević sa učenicima prve i druge godine pripremio je „UJEŽ“ po tekstu Branislava Nušića, a glumili su Aleksandra Živković, Mladen Majstorović, Nikola Savanović, Zorica Čorto, Dušica Rošulj, Vladislava Cvetković, Jelena Jocić, Stojan Došlov, Suzana Kondić, Bojana Lončar  i Milica Zečević. – Bilo je teško raditi i uskladiti vreme, jer većina učenika koji glume u predstavi putuje, od Čente do Kaća, priča profesor Zečević koji i sam putuje iz Novog Sada. Ipak njihova upornost i želja dali su odličan rezultat.

        Ovogodišnju predstavu hvali i direktorica škole, Jadranka Pešti. Svi oni se nadaju da će se, napokon, naći naredne godine na školskom pozorju. Naravno, prezadovoljni su i akteri predstave jer su ih školski drugari i profesori pozdravili ogromnim aplauzom. Već su dogovorena gostovanja po mestima titelske opštine, Žablju, Novom Sadu…

         Nakon predstave dele se diplome i svedočanstva maturantima. Ovogodišnji đak generacije je Nemanja Maleš, ekonomski tehničar iz Titela, najbolji mašinac je Vladislav Gajin iz Titela i najbolji trgovac Danilo Kiš iz Mošorina. Titelski maturanti nakon polaganja završnih ispita slave matursko veče, diplome dobiju posle predstave, i onda razdragani i veseli zajednički bacaju u vis kačkete sa natpisom STŠ „Mileva Marić“, a što je i konačni rastanak od srednjoškolskih klupa.

Autor: Redakcija Ravnica INFO
Datum: 22, 06, 2008.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *