Temerinci imali zapažen uspeh u Moskvi

Posle nedelju dana boravka u Moskvi i zapaženog nastupa na četvrtom Međunarodnom festivalu slovenske muzike – mešoviti hor i dramska sekcija Kulturno informativnog centra „Lukijan Mušicki“ vratili su se u Temerin.

        Dočekalo ih je i pozdravilo više desetina nastavnika, profesora, roditelja, Aleksandra Mišković, VD direktor OŠ „Petar Kočić“ iz Temerina kao i rukovodstvo opštine sa prvim čovekom, Stojanom Tintorom.
        – „Oduševljena sam sa nastupom i ponašanjem temerinskih mališana na Međunarodnom festivalu slovenske muzike i kulture u Moskvi, gde su u jakoj konkurenciji osvojili drugo mesto. Povodom dana Svetog Ćirila i Metodija nastupali smo na koncertu u najvećem pravoslavnom Hramu na svetu, u Hramu  Hrista spasitelja u Moskvi, u prisustvu najviših crkvenih i državnih zvaničnika Ruske federacije. Boravak u Moskvi je naravno priča za sebe i verujem da će naši mališani Rusiju i Moskvu pamtiti dok su živi“ – istakla je Anđelija Lončar, profesor ruskog jezika u Osnovnoj školi „Petar Kočić“ u Temerinu.

Autor: Dalibor Mudrinić
Datum: 30, 05, 2008.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *