Obeležen Dan škole u Šajkašu i Mošorinu

Program proslave za pamćenje

        U Osnovnoj školi „Isidora Sekulić“ u Šajkašu i odeljenju u Mošorinu obeležen je proteklog petka Dan škole. Program proslave bio je znatno drugačiji i zanimljiviji od dosadašnjeg, što se moglo videti po reakcijama i raspoloženju kako učesnika tako i posmatrača.
          Službeni deo programa započeo je himnom Isidori u izvođenju školskog mešovitog hora. Učenici nižih razreda izveli su nekoliko dečjih igara i pesama, a orkestar nekoliko narodnih pesama i kola. Šestaci su simpatije publike osvojili igrajući Trifkovićevu „Izbiračicu“. Ovaj deo programa školski hor je završio interpretacijom „Srpkinje“.

           Zabavni deo programa bio je pravo osveženje i prvi put je izvođen za Dan škole. Na poligonu za igru učestvovali su učenici viših razreda. Bilo je tu takmičenja i „nezgodnih“ situacija prilikom nošenja takmičara na leđima koji tom prilikom ubacuje loptice u kantu, prenošenje zavezanih nogu jajeta u kašiki, duvanje balona i igra s njima, a najzanimljivije je bilo jedenje šampita sa tacne na stolu bez korišćenja ruku.
          Učenički parlament je za sve učesnike priredbe obezbedio osveženje i užinu, a za pobednike prigodne poklone. Pobednike u pojedinim disciplinama nećemo ovog puta isticati jer je pobedilo druženje, igra i lepo raspoloženje, a to pripada svima. Ovaj sasvim neobičan program za Dan škole pripremile su: Ranka Salonski, Slavica M. Ćurčić, Jelena Petrović, Dragana Tomić, Mileva Škorić, Milica Knežević i Diana Takač.

Autor: Nikola D. Turajlić
Datum: 27, 05, 2008.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *