Živeo 1. maj

Ponovo na Titelskom bregu


        Aleksandar Stanković, Milenko Siriški, Rudolf i Imre Bobojček (sin i otac), Zoran Stanić i Laza Stanić odlučili su se za neobičan poduhvat.
        – Svojevremeno su titelski omladinci uklesali u Breg natpis „Živeo 1. maj“. Pošto  ga niko nije održavao, natpis je izbledeo iako se odlično video sa banatske strane, kažu čak i iz Zrenjanina. Hteli smo da to obnovimo i podsetimo na Međunarodni praznik rada, priča Rudolf Bobojček. Ideju, koja je tinjala tri godine realizovali su ove.

        Bio je to izuzetno zahtevan posao. Trebalo je 210 kvadrata Brega pripremiti da bi se natpis mogao obnoviti.



        – Bez pomoći lokalnih vatrogasaca koji su nam ustupili deo opreme taj posao ne bismo mogli uraditi. Dobijene konopce vezali smo za betonske stubove, postojećeg antenskog stuba da bismo se mogli spustiti niz breg i tako viseći u vazduhu prvo smo ručno – srpom morali pokositi metar visoko rastinje. Drugi dan smo oblikovali slova, a treći dan smo ih okrečili sa 200 kilograma kreča, priča Aleksandar Stanković.


        Nije to bio nimalo lak posao, čak rizičan, ali ovi mladi momci, su ponosni što su obnovili slova čija je širina tri metra, a visina četiri metra i što je prvog maja osvanuo nekadašnji natpis.

Autor: Redakcija Ravnica INFO
Datum: 02, 05, 2008.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *