KIC „Lukijan Mušicki“ iz Temerina predstavnik Srbije u Moskvi

Kulturno-informativni centar „Lukijan Mušicki“ iz Temerina će od 23. – 28. maja učestovati na Međunarodnom festivalu slovenske muzike i kulture.

        Poziv su uputili Departman za kulturu Moskovske oblasti, Uprava za kulturu grada Moskve i organizacioni komitet festivala.
        Ovo je četvrti po redu festival na kom učestvuje trinaest zemalja od kojih su šest sa prostora bivše SFRJ. Svake godine festival je posvećen kulturi neke od zemalja učesnica, a ove godine ta čast je pripala Srbiji i Sloveniji.
        Festival je takmičarskog karaktera, a Srbiju treba da predstavlja mešoviti hor i dramska grupa KIC „Lukijan Mušicki“, pod rukovodstvom profesora Anđelije Lončar, Divne Maksić i Sandre Tot. Takođe, našem horu je ukazana posebna čast time što će tokom boravka u Moskvi 24. maja povodom dana Sv. Ćirila i Metodija, pred najvećim crkvenim i državnim zvaničnicima Ruske federacije, nastupiti na svečanom koncertu u Hramu Hrista Spasitelja inače najvećem pravoslavnom hramu na svetu u Moskvi, koji će prenositi i ruska državna televizija. Po rečima direktora KIC-a Bojana Torbice, do polaska u Moskvu, KIC će pokušati da organizuje izložbu grafita Olgice Stefanović pod nazivom „Ćirilica“, kao i koncert pojca Ljube Manasijevića čiji se repertoar sastoji od srednjevekovne srpske i crkvene pesme kao i savremenih pesama na srpskom i grčkom jeziku.

Autor: Dalibor Mudrinić
Datum: 30, 04, 2008.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *