Novosti iz Bačke Palanke

Sredstva iz Fonda za kapitalna ulaganja AP Vojvodine

        Iz Fonda za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, za Bačku Palanku je odobreno 281 milion dinara za 26 projekata: za Neštin – izrada projektno – tehničke dokumentacije za fekalnu mrežu (4 mil.), za Mesnu zajednicu Stari grad (14 mil.), za Silbaš i Pivnice – izrada projektno – tehničke dokumentacije za lokalni put, izgradnja kolektora u ulici Svetozara Miletića, novi bunari – 71 milion, a u ovoj godini 10 miliona, za Gajdobru 8 miliona, fekalna kanalizacija (35 mil u ovoj fazi), Mesna zajednica  Centar – početak izgradnje atmosferske kanalizacije (7 mil.). Što se tiče poljoprivrede izdvojeno je: za Pivnice  (10mil), Kralja Petra u Mladenovu (7,7 mil.), za Obrovac – sanacija vodovodne mreže. U maju će biti nova dodela sredstava.
        Što se tiče prošle godine, u ulici Jug Bogdana  je urađena sanacija atmosferske kanalizacije i tortoara.
        U Silbašu i Obrovcu narednih dana kreće izgradnja fiskulturnih sala.
        Povodom ove dodele sredstava, Mesna zajednica Bratstvo je sazvala konferenciju za štampu u svojim prostorijama i izrazila nezadovoljstvo. Predsednik  ove mesne zajednice – G-din Miroslav Rodić je objasnio da je Mesna zajednica Bratstvo najveća mesna zajednica u opštini i da ima najviše problema. Čak je bila i kandidat za prestižnu nagradu na nivou opštine – nagrada 20. oktobar.
        Mesna zajednica Bratstvo je konkurisala sa 3 projekta: izgradnja atmosferske kanalizacije  (12 mil.), za Blok 29 (15 mil.) i za zapadnu stranu ulice Jug Bogdana tj. za sanaciju trotoara. Ni jedan projekat nije odobren. Prošle godine odobrena su sredstva Mesnoj zajednici Dunav. Sredstva se dodeljuju prema veličini opštine, a Bač je dobio više iako ima mnogo manje stanovnika (17.000) a Bačka Palanka 60.699 – rekao je Rodić.

Autor: Maja Srdić
Datum: 07, 04, 2008.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *