Spremaju se za Pozorje

„Mi smo uvek duhoviti, a to profesorima ekstra smeta“, sa velikim osmesima na licu opisuju učenici svoje odeljenje E 32 u Srednjoj tehničkoj školi „Mileva Marić“.

        U odeljenje smo ušli na čas srpskog jezika koji drži razredni starešina Marijana Miljević Erdevik. Spremali su se da obeleže Svetski dan pozorišta 27. mart. Učenici se aktivno uključuju na takve časove. Sada se intenzivno pripremaju za posetu selektora Školskog Pozorja i nadaju se da će se njihova predstava „Mileva Marić Ajnštajn“ naći na repertoaru. U predstavi igraju Mirjana Vavan, Aleksandra Cvetković, Tatjana Roža, Suzana Todorović, Đorđo Kalaković, Aleksandar Vojvodić i „komšija“ iz susednog razreda Srđan Mihajlović. Predstavu su prošle godine izveli za maturante škole, a Marijana koja je igrala Milevu ističe da joj je najteže padalo presvlačenje i bojazan da neće zakasniti sa izlaskom na scenu.

         U odeljenju je 31 učenik, od toga 24 devojke. -Dečaci nas stoički trpe i jako su pažljivi, kažu devojke. Ovo odeljenje ima čak 2/3 đaka putnika sa bačke i banatske strane. Najdalje putuje Ivan Posavec do Petrovaradina i kažu da je najveći reper u razredu i zajedno repuju njegovu autorsku pesmu „Ja uvek biću tu“.
        Tatjana Roža, osam godina igra folklor u AKUD-u „Jovan Popović“ i predsednik je Đačkog parlamenta. – Sada se  intenzivno pripremamo  za realizaciju akcije oplemenjavanja školskog dvorišta, najveći problem će biti zaštiti to što uradimo, ističe Tatjana koja je sa Aleksandrom Vojvodićem i Aleksandrom Cvetković 9 dana bila na „Majkinom Salašu“ na Paliću u školi ljudskih prava u organizaciji Helsinškog odbora za ljudska prava. -Bilo je izuzetno zanimljivo, postali smo plemenitiji i daleko tolerantniji, ocenjuje Aleksandar Vojvodić.

         Šarmantna plavuša, Suzana Todorović, zajedno sa kolegom iz E31 Dobrivojem Petrovićem uspela je da svoju školu predstavi na najbolji mogući način ulaskom u polufinale, među osam najboljih škola u Srbiji u kvizu „Zdravo Evropo“. Đorđo Kalaković je prošle godine bio najbolji istoričar u Vojvodini među učenicima stručnih škola, a Aleksandra Cvetković još u prvom razredu osvojila je treće mesto na takmičenju iz matematike. U besedništvu se ističu  Đorđo Kalaković, Čila Babi i Aleksandra Cvetković.
        Mirjana Vavan i Aleksandra Cvetković su najbolje drugarice. Treniraju veslanje, ali kada dođu lepi dani i postoje uslovi da čamcem idu na Tisu. Njih dve svake godine za Dan planete zemlje dele cveće Titeljanima, a ove godine će organizovati i  kviz iz ekologije.


        S ponosom ističu da imaju najbolje fudbalerke u školi, a da su dečaci drugi. Najbolje rukometašice su, naravno, Mošorinke Milena Petrović i Dragana Đurđević, članice „Miletića“. Đorđo, iako Šajkašan trenira fudbal za Titeljane.

         Otkriše i da najviše vole da telefoniraju, Miholjka Trivunović i Milena Petrović se zaborave pa i na času razgovaraju. Sva njihova priča protiče uz puno smeha. Kažu da su nezaboravni biseri tihog i mirnog Ljubomira Đakovića koji deltoid opisuje kao trougao sa dva para paralelnih stranica koje se seku, a da je država postala kraljevina kada je naš vladar proglašen i za kralja. Prepričavaju i pitanje Aleksandra Vojvodića „Kada je Madona razapeta na krst?“, kada je video poznatu fotografiju.
        – Ovo odeljenje je  širokog duha sa različitim potencijalima u kome je 6 odličnih i 10 vrlodobrih učenika, koji još uvek nisu iskazali sva svoja znanja – ističe Marijana Miljević Erdevik, razredni starešina.


Autor: Redakcija Ravnica INFO
Datum: 29, 03, 2008.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *