Uskoro kvalitetnija voda za Šajkaš


        U sredu 30. januara članovi Komisije za tehnički prijem u prisustvu Jove Bratića direktora GR.A.D. „Sloga“ iz Titela koja je izvođač radova, Duška Kajteza direktora DOO „Izvor“ koji je distributer vode u Šajkašu i Miroljuba Medakovića sekretara Mesne zajednice Šajkaš, obišli su objekte na novom izvorištu „Surduk“ podno Titelskog brega i trasu novoizgrađenog dovodnika vode prema Šajkašu i Vilovu. Na osnovu razgovora i viđenog na terenu, Šajkašani se mogu nadati da će uskoro konačno dobiti kvalitetnu vodu koju toliko dugo čekaju. Izvođač je prema ugovoru bio dužan da objekte izgradi za 75 radnih dana, a gradio ih je skoro dve i po godine.
         – Prvi deo posla smo obavili pregledom dokumentacije i sad smo izašli na teren da utvrdimo da li je sve urađeno u skladu sa projektom. U roku od osam dana podnećemo zahtev sa zaključcima na osnovu čega Opština izdaje upotrebnu dozvolu. U slučaju da nešto nije dobro urađeno, ti će se nedostaci u međuvremenu moći otkloniti – rekao je Goran Trifunov diplomirani građevinski inženjer koji je ujedno i predsednik Komisije.
          Kad se dobije upotrebna dozvola za novoizgrađene objekte, preostaje ispiranje postojeće vodovodne mreže u Šajkašu, ponovna analiza vode pa se tek potom očekuje odobrenje za njeno korišćenje.

Autor: Nikola D. Turajlić
Datum: 31, 01, 2008.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *