Beljača uskoro bez vode i blata

Malo ko od onih koji prolaze kroz Šajkaš može poverovati da ovo naselje, koje je među najnaprednijima u jugoistočnoj Bačkoj, ima toliko mnogo komunalnih problema.

        Najviše problema imaju stanovnici novog naselja na Beljači, gde od tri postojeće ulice (Omladinske, Ivanjičke i Mošorinske) nijedna nije asfaltirana. Savremeni kolovoz nedostaje i novoj Sentivanskoj ulici koja se nalazi u središtu Šajkaša. Severni deo Ulice Sonje Marinković ima suviše uzak asfaltni put, svega tri metra, koji je zbog sve intenzivnijeg saobraćaja dotrajao pa ga je potrebno obnoviti i proširiti na pet metara. Česta negodovanja i protesti stanovnika pomenutog dela Šajkaša, kao i nacionalna podrška izgradnji objekata komunalne infrastrukture, uslovili su da rešavanje i ovih problema konačno dođe na red. Zato su u Šajkaš došli predsednik Opštine Titel, Milivoj Petrović i direktor JP „Prostor“ Vasa Pajić da sa predstavnicima Nove Srbije, koje predvodi Milko Gelić, predsednik Opštinskog odbora, kao i predstavnici Demokratske stranke, obiđu teren i započnu rešavanje prema prioritetima. Već sutradan stigla je ekipa geometara koji su snimili teren da u što kraćem roku urade projektnu dokumentaciju. Jedino Omladinska ulica ima urađen projekat pa radovi na kopanju odvodnih kanala počinju ovih dana.



       
– U decembru prošle godine usvojili smo budžet u kojem su odobrena sredstva za razne investicije, najviše za objekte infrastrukture (putevi, vodovod, kanalizacija…). Putevi su najveći problem u Šajkašu, drugom po veličini naselju u našoj opštini, čije rešavanje meštani čekaju godinama. Ove godine konačno dolaze na red. Za realizaciju ovog skupog posla imamo podršku mnogih uticajnih ljudi iz Pokrajine i Republike i mi ćemo se truditi da to i završimo. Početak i intenzitet radova će zavisiti od vremenskih uslova i priliva sredstava. Stanovnicima Beljače na kraju poručujem da ih nismo zaboravili i da će se konačno i oni kretati suvim ulicama i trotoarima – kaže Petrović.


        Predstavnici Opštinskog odbora Nove Srbije su, prema rečima Milka Gelića, bili kod predsednika Petrovića i u razgovoru s njim pokrenuli inicijativu do čije realizacije evo dolazi.
       – Očekujem da će radovi na asfaltiranju ulica započeti do marta i da će naša saradnja sa Opštinom biti uspešna do kraja – istakao je Gelić.

Autor: Nikola D. Turajlić
Datum: 28, 01, 2008.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *