Sve veća briga o deci specijalnih odeljenja

„I našoj deci se posrećilo“, tvrde Vladislava Dukić, oligofrenolog i Olivera Trninić, učiteljica koje vode specijalno odeljenje OŠ „Svetozar Miletić“ u Titelu.

        Objašnjavaju da pet odeljenja od prvog do osmog razreda, jer ima i kombinovanih odeljenja, pohađaju 42 učenika. Za decu, njih 20-toro, pravi doživljaj je bilo nezaboravno dvodnevno druženje u Feketiću u drugoj polovini decembra. – Druženje je organizovao nastavnik romskog jezika Đorđe Fran u saradnji sa Ekumenskom humanitarnom organizacijom iz Novog Sada. Druženje naše dece sa vršnjacima iz OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ iz Đurđeva odvijalo se kroz rad u radionicama, zabavu i igru. Zahvaljujući ljubaznim i predusretljivim domaćinima deca iz obe škole su bila prezadovoljna, tim više što su ovakve prilike za njih veoma retke, ističe  Vladislava Dukić.

        Decu su  prijatno iznenadili organizatori humanitarne priredbe „I oni su deo nas“ koji su od prikupljenih sredstava kupili muzičku liniju, a koju je predala jedan od organizatora Snežana Pajić. Uz pomoć opštine za ovu decu su obezbeđeni novogodišnji paketići koje je lično uručio predsednik opštine Milivoj Petrović, priča  Olivera Trninić i dodaje da će sve ovo biti veliki podsticaj  đacima ovog odeljenja.

Autor: Redakcija Ravnica INFO
Datum: 04, 01, 2008.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *