Temerinski TSK pred gašenjem

Jedan od najstarijih klubova u Srbiji prolazi kroz najteže trenutke svog postojanja

        Jedan od najstarijih Fudbalskih klubova u Srbiji temerinski TSK (1913.) ovih dana preživljava najteže trenutke u svojoj istoriji. Na početku sezone u Područnoj ligi Novi Sad, gde se klub takmiči su iz uprave poručivali da će se ekspresno vratiti u Vojvođansku ligu jer im je tamo i mesto. Međutim kako je prvi deo prvenstva odmicao pokazalo se da TSK ne samo da nema tim za najviše plasmane, nego će se možda boriti i za opstanak u Područnom rangu takmičenja.
        Lošu sliku rezultata donekle je popravio proslavljeni stručnjak Josip Pirmajer koji je doveden nekoliko kola pred kraj prvog dela prvenstva.
        Završetkom jesenjeg dela po Temerinu su počele da kruže raznorazne priče. Ono što je tačno jeste da Josip Pirmajer nije više trener TSK-a, već je preuzeo ambicioznu ekipu Mladosti iz Turije. Takođe se spominje da je mnogo igrača zatražilo prekid ugovora i isplatu zaostalih primanja. Jedan od najboljih igrača u jesenjem delu prvenstva Vedran Rašković je već podigao papire i karijeru će najverovatnije nastaviti u jednom od dva srpskoligaška kluba iz opštine Temerin, Mladosti ili Slogi. Takođe se nagađa da je i prvi golman TSK-a Miloš Vesić potražio raskid ugovora međutim ta informacija još nije proverena.
        Dopisnik Ravnice INFO iz Temerina je ovih dana pokušavao da stupi u kontakt sa nekim od predstavnika kluba, međutim klupski telefon je ovog puta bio nem. Da nevoljama nema kraja kazuje i činjenica da je prvi čovek kluba predsednik Mićo Vidaković takođe napustio kormilo, a od ponedeljka i mnogi članovi uprave nisu više u klubu. Jedan od članova kluba koji je želeo da ostane anoniman na pitanje novinara šta ima novo u klubu nije hteo da komentariše pošto već duže vreme ne dolazi u klub i nema kontakata sa upravom koja je ostala.
        Pripreme za nastavak prvenstva temerinski TSK počeće sredinom januara naredne godine, i tek ćemo onda videti sa kojim timom TSK raspolaže i ko će biti novi trener, novi golman i što je najbitnije ko će se od članova uprave pojaviti i pozdraviti igrače i poželeti im uspešnu prolećnu sezonu.

Autor: Dalibor Mudrinić
Datum: 26, 12, 2007.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *