Kaćka dvorana – hram malog fudbala

OFK Jugović organizuje tradicionalni Novogodišnji turnir u malom fudbalu

Iako se igrači i članovi uprava većine klubova nalaze na manje ili više zasluženom zimskom odmoru, fudbalski entuzijasti iz Kaća sebi ne dozvoljavaju ni jedan dan pauze. Po završetku jesenjeg dela sezone u Vojvođanskoj ligi Zapad, koju su okončali na odličnom drugom mestu, sve strukture OFK Jugović maksimalno su se posvetile organizaciji „plavo-bele“ večeri, koja je 14. decembra protekla u veličanstvenoj atmosferi. Među više od 350 gostiju nalazili su se bivši i sadašnji igrači, članovi uprave i simpatizeri kluba, zatim zvanice iz fudbalskih saveza Srbije, Vojvodine, Područja Novi Sad i Grada Novog Sada, kao i delegacije prijateljskih klubova Mladosti iz Bačkog Jarka, Borca, Slavije i Crvene Zvezde iz Novog Sada i Borca iz Šajkaša, odnosno brojni predstavnici medija.

Dok se odjeci ovog slavlja još uvek nisu stišali, aktivisti „tobdžija sa Sigeta“ već su se okrenuli tradicionalnom Novogodišnjem turniru u malom fudbalu, koji će ove godine po 25-i put biti organizovan u kaćkoj sportskoj dvorani „Jugović“, koja je već četvrt veka poznata kao hram majstora na petoparcu. Ova smotra odvijaće se u tri kategorije: za seniore (igrači sa punih 17 godina i stariji) za koje je kotizacija 10.000 dinara, za veterane (igrači sa punih 35 godina i starije) uz uplatu od 9.000 dinara i za kadete (igrači rođeni 1991. godine i mlađi) uz naknadu od 8.000 dinara.

Uplate se primaju na dva načina: na tekući račun OFK Jugović broj 355-1056958-87 uz obaveznu naznaku naziva ekipe, i u klupskom restoranu na Sportskom centru „Siget“ u Kaću, svakog dana od 17 do 22 časa. Rok za prijave je petak, 4. januar 2008. godine, do 19/00 časova, kada će se u klupskim prostorijama obaviti žrebanje, a treba istaći da će se u svim kategorijama prvo kolo igrati u grupama po bod sistemu, tako da su svakoj ekipi garantovane najmanje tri utakmice. Kada je reč o nagradnom fondu, za seniore je predviđeno 60% od uplata, a za ostale kategorije organizator će obezbediti odgovarajuće nagrade, kao i za najboljeg igrača, strelca i golmana u sva tri uzrasta.

Početak turnira je planiran za sredu, 9. januar 2007. godine, a sve utakmice će biti igrane u Sportskoj dvorani „Jugović“ u popodnevnim i večernjim satima, uz delenje pravde ispitanih fudbalskih sudija. Za predstavnike ekipa posebno je bitna informacija da je, u cilju regularnosti takmičenja, za sve igrače u svim kategorijama obavezan uvid u dokument sa fotografijom (pasoš, lična karta, vozačka dozvola, sportska legitimacija, đačka knjižica), koji se prikazuje delegatu pre početka utakmice.

Na kraju, podsetićemo da se ovaj turnir, uz Dnevnikov turnir u Novom Sadu ubraja među najstarije i najkvalitetnije u Vojvodini i Srbiji. Prošle godine učestvovalo je ukupno 45 ekipa, a rekord, koji će teško biti oboren, postavljen je krajem osamdesetih godina prošlog veka, kada su na parket Sportske dvorane „Jugović“ u Kaću izašle čak 192 ekipe u seniorskoj konkurenciji.


Prošlogodišnji pobednici – Soni komerc (Beočin)

Autor: Goran Nakomčić
Datum: 20, 12, 2007.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *