11. Temerinski sajam vina

Društvo prijatelja bašte iz Temerina u subotu 26. januara 2008. godine po jedanaesti put organizuje Januarski sajam vina.

        Mesto održavanja ove manifestacije je sportska hala u Temerinu, pošto organizator poučen ranijim iskustvom osim sportske hale nema toliko veliki prostor da primi sve zainteresovane izlagače.
        Prijem uzoraka će se vršiti 16. januara (sreda) od 14-18 časova i u četvrtak 17. januara od 8-18 časova.
        Ocenjivanje je 18. i 19. januara dok je proglašavanje rezultata i podela priznanja planirano da se obavi na sam dan Sajma vina 26. januara oko 14 časova.
        Što se tiče predavanja uzoraka vredno je spomena da za svaki vinski uzorak treba predati tri litre vina u litarskim belim providnim flašama. Izlagači na svakoj flaši treba da naznače ime proizvođača, mesto stanovanja, vrstu vina i godinu proizvodnje.
       
Kotizacija je 200 dinara po uzorku, a kako obaveštavaju iz Društva ljubitelja bašte -organizatora ove manifestacije, ove godine se očekuje rekordan broj učesnika što će preći cifru od 350 koliko ih je bilo prošle godine. Isto tako ova manifestacija će biti i međunarodnog karaktera pošto su svoje učešće najavili poznati vinari iz Mađarske, Rumunije, Bugarske, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Republike Srpske kao i domaći proizvođači ovog popularnog napitka.

Autor: Dalibor Mudrinić
Datum: 20, 12, 2007.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *