Pobednici nagrađeni umetničkim slikama

U Titelu je proteklog vikenda održan Drugi festival monologa, aforizama i monodrame koji su, pod pokroviteljstvom Opštine, organizovali Društvo ’’Šajkaška’’ i Narodna biblioteke ’’Stojan Trumić’’.

        Glumce i aforističare je oba dana pratila likovna kolonija od 19 slikara Šajkaške koji su svoje impresije iz Titela četkicom i bojama prenosili na platno. U koloniji su učestvovali: Dragan Tumbas, Jovanka Bekvalac, Jagoda i Rajko Stojnić (Nadalj), Ljubica Ranisavljev, Milan Vučković (Titel), Dejan Ševo (Sremski Karlovci), Todor Bosić (Žabalj), Jelica Mijatov, Stevan Dobanovački (Kać), Dragana Vidicki (Budisava), Mira Ramač, Maja Dorokhazi (Đurđevo), Branislava Pešić (Novi Sad), Smiljana Čurić (Gardinovci), Mića Krunić (Mošorin), Beba Segedinac, Giga Đuragić Dile (Kovilj) i Lazar Paroški (Šajkaš).
        U subotu su na programu bili monolozi. Prva nagrada za tekst pripala je Nevenu Šijakovu iz Kikinde dok je nagradu za glumu dobio Aleksandar Trninić, učenik sedmog razreda Osnovne škole ’’Miloš Crnjanski’’ iz Žablja. Specijalnu diplomu dobio je Joca Čudanov iz Kikinde. Među aforističarima bilo je sedam učesnika: Tomislav Đokić (Pančevo), Neven Šijakov, Ljubiša Rauški, Živan Žikić (Kikinda), Miloš Đurđev (Novi Sad), Mirko Žigić (Gardinovci) i Dragan Kolak (Titel). Prema odluci žirija prva nagrada je pripala Živanu Žikiću iz Kikinde.
        U nedelju je na programu bila monodrama. Nagrada za glumu pripala je Igoru Greksi iz Šida koji je izveo monodramu ’’Geografija Srbije i njene znamenitosti’’, u režiji Cvetina Aničića, koji je ujedno i autor teksta.  Nagradu za tekst dobila je Valentina Stanisavljev iz Vršca, koja je izvela monodramu ’’Sa Kosom u ambulanti’’. Božidar Ignjatović iz Zrenjanina je učestvovao sa monodramom ’’Čekaj da obujem opanke’’ koju je napisao Vladimir Grubački, a mladi Aleksandar Trninić iz Žablja izveo je monodramu ’’Ja sam naš’’ po tekstu i režiji njegovog oca Ljubomira. U muzičkom delu programa učestvovali su: Tomislav Đurin gajdaš iz Zrenjanina, Branislav Zarić gajdaš iz Kikinde sa ’’Bećarušama’’ te vokalni duet izvođača narodnih pesama Vladimir Petrović i Siniša Mašić iz Čuruga.
       Učesnike festivala ocenjivao je tročlani žiri koji su činili mr Boško Brzić (predsednik), dr Mladen Dražetin i Vladimir Stojanov, a nagrađenima su pripale umetničke slike. Na kraju je u prostorijama Narodne biblioteke ’’Stojan Trumić’’ održana i izložba slika.

Autor: Nikola D. Turajlić
Datum: 20, 12, 2007.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *