Katarina Srebotnik trenira u Šajkašu

Slovenačka teniserka Katarina Srebotnik, dvadeset šesta na svetskoj rang listi u singlu, a četvrta u dublu, trenira ovih dana u Šajkašu.

        Katarina je nedavno došla na pripreme u Novi Sad kod svog trenera Biljane Veselinović, a pošto u Novom Sadu nema odgovarajuće dvorane sa ravnom podlogom, odlučile su da treniraju baš u Šajkašu. Iako, prema Biljaninim rečima, ova dvorana nema odgovarajuću širinu i visinu, ipak je najbolja od onog što Novi Sad i okolica imaju.
          Dolazak vrhunske svetske teniserke u Šajkaš pobudio je veliku pažnju ljubitelja belog sporta, a posebno mladih šajkaških teniskih nada koje redovno prate Katarinine treninge. Za pet mladih šajkaških tenisera, Gorana, Danijela i Dejana Antonića te Milana i Anđelu Drinić koji treniraju u Teniskom klubu „Novi Sad“ ovo je izvanredna prilika da lično upoznaju jednog vrhunskog svetskog sportistu i njegov način rada što će im sigurno biti i motiv više u njihovom sportskom usponu.
          Prisustvo Katarine Srebotnik iskoristili smo za kraći razgovor o njenoj uspešnoj karijeri i njenoj poruci najmlađima:
         -Volim sve sportove s loptom, a na televiziji sam malo pratila tenis i zavolela ga. Upisali su me u školu tenisa kad sam imala šest godina i od tada se ne odvajam od reketa i loptice. Moj uzor je bila Monika Seleš. Igrala sam na svim velikim svetskim turnirima i dve olimpijade (u Sidneju i Atini). Na turnirima sam se susretala i sa srpskim teniserkama, Anom Ivanović i Jelenom Janković. Anu do sada nisam pobeđivala dok sam Jelenu pobedila samo jednom i to u Berlinu prošle godine. U dublu najviše volim da igram sa Suvijamom jer mi ona najviše odgovara po stilu i karakteru. Profesionalni tenis mnogo traži, ali mnogo i pruža. Uspevam dobro da uskladim svoj lični i profesionalni način života. Nema recepta za velike uspehe u tenisu. Uz talent treba veliki, veliki rad, strpljenje, zdravlje i sreća i kad se sve to lepo poklopi eto i uspeha – ističe Katarina.
          Iako zajedno prave planove, o tome šta očekuju u narednoj sezoni trener Biljana Veselinović kaže:
         – Cilj nam je da se Katarina zadrži između dvadesetog i tridesetog mesta svetske ran liste pa tek ako je posluži zdravlje i ne bude povreda da uđe među dvadeset najboljih u singlu. Što se dubla tiče, tu smo plan prebacili još protekle sezone, kad smo želeli među prvih deset, a ušli među pet najboljih na svetu.


Autor: Nikola D. Turajlić
Datum: 02, 12, 2007.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *