Titeljani ubedljivi

STŠ „Mileva Marić“ iz Titela i Hemijsko-prehrambena i tekstilna škola „Uroš Predić“ iz Zrenjanina u prvoj grupi i Srednja stručna škola Miloš Crnjanski iz Kikinde i Škola za dizajn „Bogdan Šuput“ iz Novog Sada plasirale su se na finalno takmičenje kviza „Koliko se poznajemo“.

        Članovi žirija tvrde da su titelski srednjoškolci ovaj put „zelena ekipa“ pokazali odlično znanje, a što svedoči i 26 osvojenih bodova. Za Titeljane su nastupile, bodrene frenetičnom publikom Dušica Rošulj, Jelena Todorović, Milica Zečević i Vesna Kondić koje je pripremala profesorica Marija Ivković. Devojke uglas govore da su se dobro pripremale, ali da će još bolje biti u finalnom nadmetanju u Novom Sadu. U drugoj grupi žiri je pohvalio zrenjaninsku gimnaziju jer su nastupili samo sa dva takmičara i osvojili zavidan broj bodova, koji nije bio dovoljan za finale.

        – Polazeći od tvrdnje da je neznanje izvor svih predrasuda koje rezultiraju negativnim stavom i odbojnošću prema kulturnoj, jezičkoj, verskoj i drugoj različitosti, uočena je potreba da se alternativnim načinom mladima stvore uslovi za sticanje novih saznanja iz ove oblasti. Realizacijom kviz takmičenja „Koliko se poznajemo“ na jedan popularan način motivišu se mladi da učestvuju u nadmetanju u znanju iz prošlosti  i kulture Vojvodine, uverava Boja Gregurić, član tima koji relelizuje kviz.
        Ove godine u kvizu se od 18. februara do 1. marta u kvalifikacionom takmičenju nadmeću učenici iz 96 srednjih škola iz cele Vojvodine u 12 gradova. Svaku školu predstavljaju po četiri takmičara i  bodri po 50 navijača.

Autor: Redakcija Ravnica INFO
Datum: 26, 02, 2008.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *