Obeležen Dan opštine Titel

Novembarske nagrade najuspešnijima

          TITEL: U Plavoj sali Opštinskog suda, na Mitrovdan 8. novembra, održana je svečana sednica Skupštine opštine kojom je obeležen Dan opštine Titel. Na sednici, kojoj su prisustvovali predstavnici pokrajinske vlasti, Ministarstva unutrašnjih poslova, Vojske Srbije i brojni građani, uručene su nagrade i priznanja pojedincima i kolektivima koji su u prethodnom periodu svojim radom postigli zapažene rezultate.
          Pozdravnom besedom sednicu je otvorio predsednik Skupštine opštine Milan Nastasić, koji je potom reč dao predsedniku Opštine Milivoju Petroviću. U svom ekspozeu Petrović je istakao da su u proteklom periodu postignuti značajni uspesi u svim segmentima naše lokalne zajednice, zahvaljujući dobroj saradnji sa pokrajinskim i republičkim organima vlasti. Opština Titel je, prema rečima predsednika Petrovića, postala veliko gradilište. Najviše se ulaže u komunalnu infrastrukturu koja iziskuje i najviše sredstava. Završen je priključak puta do Loka, put kroz Mošorin, u toku je realizacija projekta vodosnabdevanja Šajkaša i Vilova, započela je izgradnja puta Titel – Mošorin (preko Brega) sa odvojcima prema Vilovu i Loku a u plani je izgradnja rečne luke na Tisi kod Titela i radna zona „Titel – jug“ koja će biti uz obalu Tise, južno od železničke pruge.

           Nakon Petrovićevog govora, učenici titelske Srednje škole „Mileva Marić“ izveli su kraći recital, a potom su podeljene nagrade i priznanja. Diplomu uz novčanu nagradu od 15.000 dinara dobili su: penzionisani profesor Dragoljub Đurđevac iz Titela za dugogodišnji rad i doprinos u afirmaciji sporta među decom, Stevan Nenin iz Loka za učešće i izuzetan uspeh u projektu „Viđenje omladine o mogućnostima pristupanja Evropskoj uniji“, Svetozar Skeledžić iz Titela za 40 godina humanitarnog rada, Danica Deh iz Gardinovaca za dobrovoljno davanje krvi (53 puta), Rajko Čurčić iz Titela za dobrovoljno davanje krvi (103 puta), dr Predrag Medović iz Novog Sada za knjigu „Stubarlija, nekropola naselja Feudvar“, Jožef Sabo iz Titela za doprinos u razvoju lokalne samouprave i saradnje sa organima Autonomne pokrajine Vojvodine i Jovanu Jovanoviću iz Mošorina za dugogodišnji uspešni rad u Ženskom rukometnom klubu „Miletić“. Priznanja u vidu plakete dobili su: Sportsko ribolovno društvo „Bulet“ iz Vilova za uspešno uređenje i poribljavanje „Vilovačkih jezera“, Izvođački i folklorni ansambl i Narodni orkestar AKUD-a „Jovan Popović“ iz Titela za uspešan rad i predstavljanje opštine Titel u 2007. godini, AKUD „Đokica Marković“ iz Gardinovaca za zapažene rezultate ostvarene u 2007. godini, Fudbalski klub „Sloga“ iz Loka za 75 godina postojanja i rada, Ženski rukometni klub „Miletić“ iz Mošorina za 25 godina postojanja i uspešnog rada, Ekološko društvo „Forland“ iz Loka za rad na očuvanju životne sredine i Kulturno-umetničko društvo „Šajkaš“ iz Šajkaša za uspešan rad i afirmaciju narodne tradicije i folklora među mladima.


Autor: Nikola D. Turajlić
Datum: 08, 11, 2007.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *