Kaćani pregazili Frušku Goru!

Vojvođanska liga Zapad – seniori: Fruškogorac – Jugović 1 : 4 (1 : 2)

SREMSKA KAMENICA. – Igralište Fruškogorca. Gledalaca 200. Sudija: Darko Prole (Bačko Dobro Poqe) 7,5. Strelci: Žigić u 8. i Mandić u 77. minutu za Fruškogorac, a Hajder u 21., Blažić u 25. i Samardžić u 61. (iz penala) i 75. minutu za Jugović. Žuti kartoni: Anđelković, Maksimović, Dearović, Isak, Mitrović (Fruškogorac), Živanov, Cvjetić (Jugović).

FRUŠKOGORAC: Dearović 6; Isak 6; Brkljač 6,5; Maksimović 6; Đerić 6; (Mandić 6); Velemir 6; Beganović 6 (Mitrović 6); Žigić 6,5; Vuković 6, Radojičić 6,5; Mekterović 6.

JUGOVIĆ: Suvara 7; Živanov 7; Bojović 7; Hajder 7,5; Lakić 7,5; Miljanić 7 (Cvjetić 7); Blažić 8; Čičak 7,5; Petrović 7 (Delić 7); Samardžić 7,5; Srdić 7,5 (Marić 7).

Igrač utakmice: Zoran Blažić (Jugović).

Kameničani su u susret ušli vrlo motivisano i agresivno, pa su već u 8. minutu došli u vođstvo iz akcije po desnoj strani, u kojoj je Anđelković uputio upotrebljivu loptu u kazneni prostor gostiju, a Žigić je u padu poslao u gostujuću mrežu. Pored gola, domaći su već u uvodnim minutama dobili i dva žuta kartona zbog oštrih  startova, a česti prekidi su im se vrlo brzo osvetili. Prvo je, nakon centar šuta iz slobodnog udarca, Hajder pogodio stativu, da bi u 21. minutu jedan od brojnih faulova načinjenih kod same aut linije na levoj strani terena izveo iskusni Blažić, loptu je Bojović prosledio do Hajdera, koji je spretno reagovao i poravnao rezultat. Samo četiri minuta kasnije, Blažić je sa gotovo istog mesta odlično izveo još jedan slobodan udarac, a lopta je kroz buket igrača i šumu nogu svoj put završila iza Dearovićevih leđa, a da je pri tome niko nije dotakao.

 

         Već na startu nastavka igre Kaćani su imali sjajnu šansu da uvećaju prednost, kada je Srdić izašao sam pred golmana Kameničana, ali je napadač gostiju nespretno reagovao, tako da nije došlo do promene rezultata. Međutim, u 61. minutu u gotovo identičnoj situaciji Srdić je uspeo da nadmudri Dearovića, koji ga je pri tome oborio, a sudija Prole je bez razmišljanja pokazao na belu tačku.

 

        Najstrožu kaznu uspešno je realizovao Samardžić, a isti igrač je u 75. minutu povećao vođstvo „tobdžija sa Sigeta“ na ubedljivih 4 : 1, nakon što ga je u brzom kontranapadu idealno poslužio Srdić.


        Domaći su dva minuta kasnije preko Mandića uspeli da smanje rezultat i dođu do koliko-toliko časnog poraza, kojim još i mogu biti zadovoljni, pošto se na terenu videla ubedljiva razlika u klasi u korist pulena Božidara Pantelića.

I pored kiše Kaćani su imali podršku sa tribina

Autor: Goran Nakomčić
Datum: 08, 11, 2007.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *