Konjički klub "Vitez"

Konjički klub „Vitez“ iz Mesne zajednice Staro Đurđevo iz Temerina je počeo sa radom 1995. godine.

        Osnovali su ga bračni par Milica i Rajko Milinović zaljubljenici u konje i domaće životinje. Napravljen je i teren za dresuru konja i klub se iz godine u godinu sve više razvijao. U jednom momentu klub je brojao 25 konja od kojih je 15 bilo takmičarskih, dva lipicanera, šest ponija i dva za prevoz dece jer su postojala i terenska jahanja po atarima Temerina. Ne tako davno sećamo se da su takmičarski konji na Carevoj ćupriji na Beogradskom hipodromu kada su samo u jednoj trci osvojili prva tri mesta.
        Onda je došlo nesrećno bombardovanje i tako reći gašenje kluba. Međutim početkom ove godine porodica Milinović je ponovo aktivna i uz pomoć lokalne samouprave i Javnog komunalnog preduzeća Temerin pravi prvu Fijakerijadu koja bi kako kaže predsednik konjičkog kluba „Vitez“ Rajko Milinović trebala postati i brend Temerina.
       
Da bračni par Milinović stvarno voli životinje kazuje i ta činjenica da na njihovom salašu pored rasnih konja se mogu videti skoro sve domaće životinje. Koze, kokoške , patke, ćurke, psi, mačke, čak 120 grla ovaca i jedno magare. Želja Milinovića je da urede salaš i da ga pretvore u turističku atrakciju kako bi žitelji i đaci Osnovnih škola iz okoline mogli na jednom mestu videti sve ono što spada pod reč Salaš.

Autor: Dalibor Mudrinić
Datum: 07, 11, 2007.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *