Jedanaesti meč bez poraza!

Vojvođanska liga Zapad – seniori: JUGOVIĆ – BORAC (NS) 2 : 0 (1 : 0)

KAĆ. – SC “Siget”. Gledalaca 200. Sudija: Siniša Spasić (Novi Sad) 7. Strelci: Srdić u 26. i Delić u 47. minutu. Žuti karton: Mirić (Borac).

JUGOVIĆ: Suvara 7; Živanov 7; Bojović 7; Hajder 7; Petrović 6,5 (od 46. Lakić 7); Antonić 7; Nišić 7; Marić 7; Delić 7,5; Nikolić 6,5 (Cvijetić 6,5); Srdić 7 (od 70. Dobanovački 7).

BORAC: Gostojić 6,5; Grujić 6,5 (od 46. Jelić 6,5); Dobrnjac 7; Markov 6,5 (od 62. Jovanović 6,5); Vukojčić 7; Mirić 7; Stakić 6,5 (od 46. Prolić 6,5), Maksimović 7; Saveljić 7; Tomljanović 7; Pejić 7.

Igrač utakmice: Strahinja Delić (Jugović).

U 11. kolu VFL Zapad igrana su dva derbija, u kojima su se sastali klubovi koji zauzimaju prve četiri pozicije na tabeli. U duelu lidera Metalca i prvog pratioca Cementa, koji je odigran u Beočinu, nije bilo golova; tako da je pobedom od 2 : 0 nad do tada trećeplasiranim Borcem najviše profitirao Jugović, koji se sa tri nova boda popeo za dva mesta na prvenstvenoj tablici. Kaćani su iz ovog meča izvukli višestruku korist, jer su parne žute kartone odrađivali najbolji strelac Samardžić i nezamenljivi bonus Čičak, a pošto protiv Borca niko od pulena Bože Pantelića nije opomenut, strateg “tobžija sa Sigeta“ će na predstojećem gostovanju u Sremskoj Kamenici moći da računa na sve raspoložive snage.

Što se same utakmice tiče, Kaćani su više rutinskom nego kvalitetnom igrom došli do šeste pobede u prvenstvu. Gosti za 90 minuta gotovo ni jednom nisu ozbiljnije pripretili Suvari, dok je Gostojić dva puta savladan, i to prvo u 26. minutu kada je šut Srdića uz pomoć stative završio iza njegovih leđa i potom u 47. minutu kada je najbolji igrač utakmice Delić na asistenciju Marića vrlo lepim šutem zatresao mrežu.

Na kraju, navijače Kaćana posebno raduje još nekoliko impozantnih podataka: njihovi ljubimci su i posle 11. kola jedina neporažena ekipa u VFL Zapad, a takvim učinkom se u sve četiri vojvođanske i našoj grupi srpske lige mogu pohvaliti još samo bivši drugoligaši Kikinda i Dinamo iz Pančeva. Pored toga, Kaćani su sa 20 postignutih golova najefikasnija ekipa u VFL Zapad, a uz to imaju čak tri pogotka više od sledećeg tima po efikasnosti, odnosno Metalca. Konačno, i odbrana Jugovića je na visini zadatka, pošto se kaćka mreža u prethodnih 11 kola tresla svega 7 puta, što je drugi učinak u ligi, a po ovom kriterijumu uspešniji je samo lider iz Futoga, koji je za 990 minuta primio svega tri pogotka.

Autor: Goran Nakomčić
Datum: 29, 10, 2007.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *