Titelski kotlić 2007

Među brojnim majstorima kotlića najbolju čorbu skuvala Jasna Fruža, domaćica iz Titela


       Oko ribarske kuće izgrađene pored same Tise dimilo je na sve strane jer se 26 takmičara iz Novog Sada, Loka, Vilova, Šajkaša, Đurđeva, Mošorina i Titela nadmetalo u kuvanju riblje čorbe u kotliću.

        – Više od 20 godina Udruženje sportskih ribolovaca „Karaš“ iz Titela organizuje takmičenje u kuvanju. Prošle godine zbog loše finansijske situacije smo napravili pauzu, a ove, zahvaljujući opštini Titel i firmi NB „Trle“ obnovili smo takmičenje na koje se prijavio rekordan broj učesnika, objašnjava Pavle Balog, sekretar Udruženja.

        Takmičari su se razmileli oko ribarske kuće, jedni tražeći hladovinu uz Tisu, dok su drugi na suncu, uz poneki suncobran. Titelski rukometaši Ivkov, Damjanović i Balog, uz pomoć fudbalera Cetenjija dobro su raspoloženi i očekuju pobedu. Tu je i najmlađa ekipa koju čine petnaestogodišnjakinje Sneža, Zorana, Marijana, Milana i Zvezdana.


        Ločani, sabijeni u debelom hladu, sa tri ekipe, posle gulaša od pečuraka koji su spremali na svojoj Pečurkijadi hoće da dokažu da dobro kuvaju i riblju čorbu. A „momci sa Tise“ obilazeći sve kotliće pesmom su davali podršku kuvarima.

        Ferenc Kovač, uzastopni  pobednik na poslednja četiri Titelska kotlića ovaj put je kuvao u velikom kazanu za brojne goste.

         Prof. dr. Zoran Anđelković, reumatolog iz Beograda već 15 godina ima kuću u Titelu i ove godine je bio predsednik žirija. – I ovaj put su bile odlične čorbe, čak bolje nego pre dve godine. Odlučivali smo na osnovu izgleda, ljutine, slanoće i kvaliteta ribe. Odlučivale su nijanse i prvo mesto je pripalo čorbi 23, ističe Anđelković. A iza tog broja krila se Jasna Fruža, domaćica iz Titela kojoj je ovo prvo učešće na takmičenju. Nikola Ivkov, programer, sada iz Novog Sada je bio bolji od oca Dušana, dok je treće mesto osvojio Milivoj Milivojević, advokat iz Šajkaša. Nikola sa ponosom kaže da je čorbu skuvao u kotliću koji je dobio kao pobednik Titelskog kotlića pre 15 godina kao 18 – godišnji debitant.

Pobednici su nagrađeni kotlićima.

Autor: Dušanka Buvač
Datum: 29, 08, 2007.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *