Ika 2007

U Titelu je, na obali Tise, 25. avgusta održan, može se slobodno reći, festival rock and roll-a, pod nazivom „Ika 2007“.

        Povod organizovanja ove muzičke manifestacije bilo je okupljanje muzičkih grupa u kojima je svirao, nedavno preminuli Ilija Dečermić, u muzičkim krugovima Titela poslednjih decenija poznati Ika. Nastup bendova „Iki u čast“ imao je za cilj da sačuva sećanje na Iku, podseti one malo starije muzičare Titela i okoline na pesme uz koje se odrastalo i koje su nastajale ’90. godina prošlog veka i ukaže onim najmlađima da muzika i druženje obogaćuju duh i da ljudi oko nas, a u ovom slučaju i Tisa, obala i Titelski breg uvek mogu biti izvor inspiracije za stvaranje pesama koje ostaju. 

        Tokom višečasovnog nastupa na bini na Tisi smenjivali su se muzičari iz 9 bendova, 6 grupa iz Titela i po jedna iz Novog Sada, Šajkaša i Aradca. U publici je bilo oko 200 ljudi, različitog uzrasta iz Titela i okolnih mesta, koji su, kao što je i očekivano, sa najvećom pažnjom propratili nastup titelskih grupa.


Atmosfera sa proba
većina bendova se ponovo okupila, neki i prvi put posle 15 godina…

        Posetioci ove muzičke manifestacije mogli su zaista da uživaju u muzici, druženju i prirodi koja ih je okruživala.

Autor: Redakcija Ravnica INFO
Datum: 27, 08, 2007.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *