Najuređenije kupalište u Šajkaškoj

Nedavno su na Gradskom kupalištu na Tisi u Titelu, na radost brojnih kupača, radnici “Polimera“ iz Šapca postavili veliki tobogan sa spiralom dugom 60 metara kroz koju proteče 2000 litara vode u minutu.

        Iako je tobogan postavljen na samom kraju leta, veoma je brzo postao najveća atrakcija u Titelu, kako deci tako i odraslima. Za vreme vrelih letnjih dana, kojih na radost kupača još ima, ovde sve vri od dece koja u redovima čekaju priliku da se dugom spuralom spuste u bazenčić u podnožju. Vrednost tobogana iznosi oko dva miliona dinara, a finansiran je iz opštinskog budžeta.

           Titelsko kupalište se uređuje godinama, tako da je danas najuređenije u Šajkaškoj. Napravljene su stepenice za lakši prilaz, betonirana plaža do same  vode i postavljeni tuševi. Oni koji ne vole preterano sunčanje, mogu naći hlad na travnjaku pod drvećem na obali ili pod suncobranima postavljenima na betonu plaže. Kupačima su pri ruci i kante za smeće, tako da po plaži nema mnogo smeća, sem onog koje donese voda. Ove godine je pored reke otvoren kafić, a nedaleko je i restoran „Alas“ tako da se mogu kupiti i osvežavajuća pića.

           Radovan Kresić iz Titela na kupanje je došao porodično, sa suprugom Draganom i decom Tamarom, Tatjanom i Dejanom: „Kupalište danas nije loše, u odnosu na ranije stanje. Jedino je malo problematičan stari deo, koji je voda već uništila i njega bi trebalo popraviti. Nedostaju toaleti, kabine za presvlačenje i više peska da se deca igraju. Postojale su ljuljaške i klackalice kojih, na žalost, više nema. Prošle godine su bile bove u vodi pa ne znam zašto ni njih nema. Ovde ponekad bude preko hiljadu kupača pa bi trebalo ozbiljno razmišljati i o spasilačkoj službi.“

           Dok se Dragana i Radovan odmaraju u hladovini pod suncobranom, Tamara, Tatjana i Dejan su oduševljeni toboganom. Bez obzira na primedbe koje kupači imaju, kupalište u Titelu nikad nije bilo lepše i uređenije.

Autor: Nikola D. Turajlić
Datum: 25, 08, 2007.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *