Asfaltirana Krajiška ulica

Obnavlja se i proširuje putna mreža u Šajkašu

        Postavljanjem gornjeg sloja asfalta i uređenjem pružnog prelaza, radnici “Bačka puta“ iz Novog Sada završili su rekonstrukciju južnog dela Ulice braće Krkljuš i istočnog dela Železničke ulice, koje sada pripadaju regionalnom putu R 122 koji prolazi kroz Šajkaš. Rekonstruisana deonica ovih ulica je dužine 1,1 kilometar, a širine 6,6 metara. Time je Šajkaš dobio još jednu savremenu saobraćajnicu koja će biti kompletirana završetkom raskrsnice u središtu sela.

           U okviru ovih radova asfaltiran je i naseljeni deo nove Krajiške ulice. Asfaltna traka je dužine 200, a širine tri metra. To je stanovnicima ove ulice, izbeglima iz Krajine, koji na početku dvadeset i prvog veka još nemaju ni legalnu struju, donelo veliku radost i olakšanje, što oni i njihova deca više neće morati da gaze blato. Zato su organizovali svečanost na kojoj su ugostili radnike koji su asvaltirali put, predsednika Opštine Milivoja Petrovića i Skupštine opštine Titel Milana Nastasića, Mirka Drinića predsednika Saveta Mesne zajednice Šajkaš i, naravno, Branka Jocića, direktora “Puteva Srbije“, čoveka bez kojega ništa od ovoga lepoga što im se u utorak dogodilo ne bi bilo. Goste je na terasi ispred svoje nove kuće domaćinski dočekao i u ime svih stanovnika ulice pozdravio Stojan Bajić:
         – Ne možemo vam opisati kolika je danas naša sreća. Zato pozdravljam sve predstavnike opštinske vlasti, predsednika naše mesne zajednice, a posebno gospodina Branka Jocića, kome možemo zahvaliti što su naše želje postale stvarnost. Jedinstveni nastup, dobri međuljudski i komšijski odnosi, saradnja sa lokalnom i širom društvenom zajednicom rezultat su ovoga zbog čega smo se ovde okupili. Svakako, velike zasluge za ovo ima i Milko Gelić, koji je među prvima razumeo i na pravim mestima isticao naše probleme. Za meštane Krajiške ulice ova investicija mnogo znači, a još nam je problem nerešena električna mreža, što u budućem periodu predstavlja prioritet koji ćemo morati rešavati uz pomoć lokalne vlasti. Bili bismo srećni da se i stanovnici ostalih neasfaltiranih ulica u Šajkašu raduju ovakvim radnim pobedama.
         
Presrećni stanovnici Krajiške ulice zaigrali su i kolo na novom asfaltu u koje su se uhvatili i gosti, predstavnici vlasti. Na kraju je i Branko Jocić poručio stanovnicima Šajkaša i titelske opštine:

          – Opština Titel zahteva značajna ulaganja u infrastrukturu jer po strukturi budžeta i prihodima nije u mogućnosti da isfinansira osnovne ljudske potrebe. Zato se mi u “Putevima Srbije“ trudimo da pomognemo da se prevaziđu problemi koji se odnose na blatnjave ulice, nekategorisane puteve pa stoga u Šajkašu želimo da nakon završetka puta prema Mošorinu, koji ćemo finansirati iz kredita Evropske unije, takozvanog CEB-a, za elementarne nepogode, završimo još neke lokalne ulice. To će najverovatnije biti u drugom delu godine kada budemo završavali put Šajkaš – Mošorin. Ovaj put nam je prioritet, jer ne bi bilo dobro da zimu dočeka u ovakvom stanju. I radovi na raskrsnici puteva u središtu Šajkaša trebali bi, ako vremenski i drugi uslovi dozvole, da budu gotovi do kraja godine. Svi ovi radovi omogućiće i bolju komunikaciju mesta titelske opštine sa velikim centrima, što će pokrenuti i brži ekonomski razvoj i investicije u ovoj sredini.

Autor: Nikola D. Turajlić
Datum: 22, 08, 2007.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *