Vojvođanska liga Zapad – seniori

JUGOVIĆ – BUDUĆNOST (MLADENOVO) 1 : 0 (1 : 0)

KAĆ. – SC “Siget”. Gledalaca 250. Sudija: Kankaraš (Vrbas) 7. Strelac: Bojović u 3. minutu. Žuti kartoni: Lakić, Suvara (Jugović), Beljanski, Vajagić (Budućnost).

JUGOVIĆ: Suvara 7,5, Delić 7, Bojović 8, Hajder 7, Lakić 7,5, Petrović 7, Plavšić 7 (od 85. Dobanovački /), Čičak 7,5, D. Srdić 7,5, Antonić 7,5 (od 51. Blažić 7), Marić 7 (0d 89. Sukara /).

BUDUĆNOST: Tankosić 7,5, Vasić 6,5 (od 60. Đekić 7), Vučković 6,5, B. Srdić 6,5, Ćorda 6,5, Puđa 7,5, Grgur 7, Vajagić 6,5, Beljanski 7, Lazarević 6,5 (od 46. M. Srdić 7).

Igrač utakmice: Zoran Bojović (Jugović).

U derbiju kola, “tobdžije sa Sigeta” su zasluženo savladale vrlo neugodnu ekipu iz Mladenova i sa sedam bodova iz tri kola najbliži su pratioci lidera Metalca AV iz Futoga, na čijem bodovnom saldu je maksimalan učinak.

Utakmica je odlučena već u 3. minutu: gosti su načinili faul na tridesetak metara od svog gola, iskosa, na samoj aut liniji; prekid je izveo D. Srdić uputivši idealan centaršut u kazneni prostor, gde je na pravom mestu bio Bojović i glavom sa desetak metara zatresao mrežu. Isti igrač je u 29. minutu, nakon kornera, imao priliku da uveća vođstvo svog tima, ali je njegov udarac nogom završio iznad prečke. Mladenovljani su prvi put pripretili u 32. minutu, kada je posle tečne akcije Puđa snažno šutirao, ali je golman Suvara loptu odbio u korner.

Novu šansu Kaćani su imali u 39. minutu, kada je u kontranapadu D. Srdić pokušao da posluži Antonića, umesto da šutem iz izgledne sutuacije završi akciju. Već u sledećem napadu Vajagić se, nakon dodavanja Puđe, spetljao na ivici šesnaesterca Jugovića, pa je Lakić lako otklonio opasnost od svog gola.

U drugom poluvremenu domaći su znalački čuvali stečenu prednost, zaustavljajući sve pokušaje gostiju daleko u polju. Mladenovljani su najbliže izjednačenju bili u 64. minutu, kada je u kontranapadu Vajagić za delić sekunde zakasnio na oštru prizemnu loptu upućenu između peterca i penala domaćih. Sve dileme oko pobednika mogle su biti rešene u 77. minutu, kada se D. Srdić u kaznenom prostoru Budućnosti oslobodio čuvara i snažno šutirao, golman Tankosić je odbio loptu, a Marić je atraktivnim “makazicama” poslao pored stative u gol aut.

Do kraja utakmice, puleni Bože Pantelića su kontrolisali igru, ne ostavljajući Mladenovljanima ni gram nade da će ostvariti bar remi, tako da su tri boda, sasvim zasluženo, pripala Kaćanima, koji u novom prvenstvu, sa gotovo istom ekipom, igraju kao preporođeni.


Gužva u kaznenom prostoru Mladenovljana, koji je prethodila pobedonosnom golu Kaćana.

Autor: Goran Nakomčić
Datum: 02, 09, 2007.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *