Šajkaš i Mošorin bez zubara

Šajkašani i Mošorinci se s pravom ljute što za njih u Zdravstvenoj stanici Šajkaš, koja pripada Domu zdravlja Titel, za vreme godišnjih odmora nije organizovana stomatološka služba.

         Jedini stomatolog koji građanima pomenutih naselja pruža zubarske usluge, dr Slobodan Vučurević, je na odmoru od 9. do 30. jula i za to vreme građani se upućuju u Dom zdravlja u Titel. Mogu, zapravo, da biraju – u Titel ili Novi Sad koji su im podjednako udaljeni. Tako je preko osam hiljada stanovnika Šajkaša i Mošorina tri nedelje ostalo bez zubara.

         – Šajkašani i Mošorinci se s pravom ljute i to je zaista veliki propust. Stomatolog dr Slobodan Vučurević je načelnik službe i mogao je predložiti da se pokrije Šajkaš. To bi najverovatnije bilo i usvojeno. Mi u Titelu imamo dva zubara, ali samo jednog s punim radnim vremenom, dok je dr Vojislava Mojsilović na specijalističkim studijama dečje zubne preventive pa je sa skraćenim radnim vremenom. Ona je mogla dva dana sedmično da radi u Šajkašu. Dogodine će situacija biti znatno povoljnija i neće biti ovakvih problema – istakao je dr Ilija Marić, direktor Doma zdravlja Titel.

Autor: Nikola D. Turajlić
Datum: 19, 07, 2007.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *