Svadba nekad i sad u Kulpinu

Predstavljanje svadbenih običaja iz svih krajeva Srbije, modna revija venčanica, proglašenje naj torte, izložba „Svadbeni ukrasi od slame“ su neke od tačaka turističke manifestacije „Svadba nekad i sad“.

        – Ovogodišnja manifestacija održava se pod pokroviteljstvom Turističke organizacije Bački Petrovac i izuzetno smo zadovoljni odzivom – 17 folklornih ansambala, više od 20 štandova sa turističkim ponudama iz cele Srbije, zatim predstavljanje turističke ponude sela Srbije za ovogodišnje leto koju je organizovalo Udruženje preduzetnika u seoskom turizmu, pričaju zadovoljni organizatori.

         Domaćini su brojnim posetiocima ponudili vožnju svečanim zapregama, razgledanje postavke poljoprivrednog muzeja, posetu galeriji.

         Prelepi dvorac Dunđerski je bio pravo mesto za reviju venčanica domaćih kreatora uz gošću iz Segedina Kiš Hajnalku. Folklorni ansambli su iskoristili priliku za fotografisanje pred dvorcem. A na velikoj pozornici smenjivalo se 17 ansambala iz Bačkog Petrovca, Selenče, Titela, Sombora, Ljubovije, Aradca, Gračaca, Smedereva, Padine, Kovačice, Stare Pazove, Tavankuta, Srbobrana, Siriga sa svadbenim običajima, a domaćini su su bili posebno zadovoljni jer su imali i goste iz Slovačke.

         Posetioci su uživali ragledajući 20 izloženih torti, a za manje od sat vremena prodato je 50 torti, na parče ili cele.


       U dvorcu Dunđerski, Subotičanka, Ivana Dulić priredila je izložbu dvestotinak prelepih eksponata vezanih za svadbu, urađenih od  različitih vrsta slame.


– Ja sam srećna jer uživam dok radim ove predmete, slamu obožavam i njenu lepotu, ističe Dulićeva i posetiocima strpljivo odgovara na brojna pitanja.

Autor: Dušanka Buvač
Datum: 01, 07, 2007.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *