Posle Krakova u Titelu

Vukašin Lazović, direktor gimnazije „Laza Kostić“iz Novog Sada i profesor književnosti na osnovu dela Dušana Kovačevića priredio je i režirao predstavu pod nazivom „Klaustrofobična komedija“.

        Ovu interesantnu postavku imala je priliku da vidi i brojna titelska  publika koja je dugo uskraćena za pozorišnu  predstavu.
         Publika je uživala u dobroj glumi novosadskih gimnazijalaca. Odlične kreacije pružili su maturanti Radiša Rok u ulozi Save odžačara, Dušan Mamula kao Teja, Bojan Kolopić kao Jagoš, lik milicionara
Vuleta izneo je Milan Predojević, dok su dobre kreacije dale Ivana Šećerov u liku Vesele i Milica Kurjakov kao  balerina.
       – Pri gimnaziji „Laza Kostić“ deluje pozorišna sekcija koliko postoji i škola – 10 godina. Do sada smo  pripremili sedam predstava. „Klaustrofobična komedija“ je  premijerno izvedena u Novom Sadu 4. juna. Gostovali smo nakon toga, u Poljskoj u Krakovu na katedri za slavistiku. U Titelu nam je treći nastup, a uskoro ćemo se  predstaviti u Petrogradu na festivalu srednjoškolsko-omladinskih ansambala, priča Vukašin Lazović.
       
Sve njihove predstave izvođenje su po dvadesetak puta.

Autor: Dušanka Buvač
Datum: 22, 06, 2007.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *