Mudijada – Šajkaš 2007

Takmičenje u kuvanju paprikaša od belih bubrega

          ŠAJKAŠ: U organizaciji Restorana “Zlatna kruna“ i Veterinarske ambulante Šajkaš, u subotu 2. juna, u atrijumu Tržnog centra “Šajkaš“, održaće se takmičenje u kuvanju paprikaša od životinjskih testisa ili belih bubrega, pod nazivom “Mudijada – Šajkaš 2007“. Biće to prva ovakva manifestacija u Vojvodini a druga u Srbiji. Iako su to organizatori pomalo stidljivo najavljivali, interesovanje je iznad očekivanja. Do sada se prijavilo oko 15 takmičarskih ekipa iz Novog Sada, Budisave, Titela i Šajkaša. Svaka ekipa broji 5-6 članova. Paprikaši će biti od belih bubrega, junećeg i svinjskog mesa a ocenjivaće ih stručni žiri od pet članova, među kojima će biti i profesori sa Veterinarskog fakulteta iz Novog Sada.

         -Svi učesnici dobijaju majice sa obeležjima manifestacije a za osvojena prva tri mesta takmičari će dobiti diplome, medalje i pehare. Želja nam je da ova manifestacija postane tradicionalna – kaže Zlatko Matijašević, jedan od organizatora.

          Manifestacija počinje u 14 časova okupljanjem takmičara, u 15 časova potpaljuju kotliće a u 18 časova je proglašenje pobednika i dodela nagrada.

Autor: Nikola D. Turajlić
Datum: 31, 05, 2007.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *