Ekonomisti ponovili prošlogodišnji uspeh

Tradicionalni majski košarkaški turnir muških srednjoškolskih ekipa i ove godine okupio je osam srednjih škola iz Novog Sada , Zrenjanina, Žablja i domaćina STŠ „Mileva Marić“ u Titelu.

        Turnir je bio izuzetno jak sa ujednačenim ekipama, i neizvesnim rezultatima susreta. U prvom susretu učenici tehničke škole iz Zrenjanina savladali su vršnjake iz Tehničke škole „Jovan Vukanović“ iz Novog Sada rezultatom 47: 29, dok je u drugoj utakmici sastali su se Novosađani, učenici Elektrotehničke škole „Mihajlo Pupin“ bili su bolji  od „mašinaca“ 34:22. Ekonomska škola „Svetozar Miletić“ iz Novog Sada nije respektovala domaćine i zabeležila je pobedu rezultatom 23:16, dok su u četvrtom susretu Žabaljci, košarkaši Srednje škole „22. oktobar“ poklekli pred košarkašima saobraćajne škole „Pinki“ iz Novog Sada  koji su zabeležili pobedu rezultatom 38:31.
        U prvom polufinalnom susretu novosadski ekonomisti savladali su zrenjaninske mašince rezultatom 41:36, dok su u drugom susretu elektrotehničari bili bolji od saobraćajaca i zabeležili pobedu 39:31. U finalnom susretu sastali su se prošlogodišnji pobednik turnira Ekonomska škola iz Novog Sada i Elektrotehnička škola koja je dva puta bila pobednik titelskog srednjoškolskog turnira. U krajnje neizvesnoj utakmici „ekonomisti“ su zabeležili tesnu pobedu 36:35, i drugi uzastopni trijumf.

       Dušan Knežević, kapiten kaže da je jako zadovoljan što su ponovili prošlogodišnji uspeh pogotovo što su turnir odigrali sa samo 7 igrača, a što potvrđuje i Božo Ignjatić, profesor fizičke kulture. Od Milana Banjca koordinatora vannastavnih aktivnosti u ovoj školi sa 2500 učenika saznajemo da je njihova  ženska košarkaška  ekipa na svetskom srednjoškolskom prvenstvu u Francuskoj osvojila četvrto mesto.


Autor: Dušanka Buvač
Datum: 22, 05, 2007.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *