Mali pesnici za velikog pesnika

Ovogodišnja Pesnička štafeta u Titelu, 25. aprila, okupila je 46 malih pesnika.

             Neću da rešavam iks i ipsilon,

             da lijem znoj nad lukom kruga,

             odlikaš Bane tome je sklon,

             prepisaću od svog druga.

        To su stihovi iz pesme “Snalažljiva” Snežane Panić, učenica osmog razreda iz Gardinovaca, koja će se po oceni stručnog žirija Pesničke štafete, naći na završnoj manifestaciji u Zrenjaninu. Pored Snežane u Zrenjanin će putovati Gorana Grujin i Katalin Koroman iz Loka, Slavica Panić iz Vilova, Željko Đokić i Milica Bastajić iz Titela i Marko Nikolić iz Gardinovaca.
        Ovogodišnja Pesnička štafeta u Titelu, 25. aprila, okupila je 46 malih pesnika. Od prijavljenih 150 pesama učitelji i nastavnici srpskog jezika po područnim i centralnoj školi OŠ „Svetozar Miletić“ izabrali su najbolje.
        – Danas smo čuli lep izbor pesama, među kojima su one koje se prilagođavaju pretpostavljenim vrednostima odraslih, ali je većina pesama dece koja misle svojim glavama i to dele sa drugima. I ovaj put, naravno, zanatski kriteriji su u drugom planu, ističe Vladimir Andrić dečiji pesnik, urednik dečije redakcije TV Beograd, i ovogodišnji domaćin Pesničke štafete. Tanja Vujin, bibliotekarka dečijeg odeljenja Gradske biblioteke iz Zrenjanina i član žirija naglašava da su dečiji radovi klasifikovani, da su pesme sadržinski dosta jake i kvalitetne. Posebno je lepo što su deca pripremila dobrodošlicu pesniku. Vladimir Andrić je posle 16 godina ponovo u Titelu, a  bibliotekar Stevan Avguštin ističe da je to bilo u vreme velike akcije u Vojvodini i Srbiji „Čitalačka značka“ i „izvlači“ sačuvane, neobične, izuzetno lepo urađene i uređene sveske, dnevnike, nekadašnjih učenika OŠ «Svetozar Miletić» koje su bile sastavni deo te akcije.

Autor: Dušanka Buvač
Datum: 27, 04, 2007.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *