Novo lice Mošorina

Mošorin ovih dana predstavlja veliko gradilište. Blaga zima i lepo vreme idu na ruku neimarima, tako da građevinska sezona ovde nije ni prekidana.

        Najveću investiciju, vrednu oko 150 miliona dinara, predstavlja kompletna rekonstrukcija puta od središta Mošorina do Šajkaša, dužine oko osam i po kilometara, širine pet metara. Skida se kocka, a na njeno mesto radnici “Bačka puta“ stavljaju asfalt. Do sada je asfaltiran prvi kilometar od crkve, a kocka je skinuta na kompletnoj deonici puta kroz Mošorin. Ovim putem Mošorin će dobiti bolju vezu sa svetom, a selo će savremenije izgledati.
        Na inicijativu Saveta Mesne zajednice, tokom februara čišćeni su ulični kanali koje su zemljom zatrpale bujice sa Brega. Na mestima se kanali nisu ni poznali pa je voda tekla ulicama, tako da su bili ugroženi i pojedini stambeni objekti. Očišćeno je oko dva kilometra kanala. Čeka se lepše vreme da se rekonstruišu i propusti na raskršću kod pošte pa da ovaj posao bude završen.
        U središtu sela već se oseti problem parkiranja vozila. Zato se ispred Zdravstvene stanice gradi parkiralište koje će biti asfaltirano zajedno sa putem. Ovaj problem je naveo članove Saveta Mesne zajednice da pokrenu inicijativu da se i polazno autobusko stajalište iz centra izmesti na kraj Ulice Svetozara Miletića. Tamo ima dovoljno mesta pa ćemo tako autobuse približiti i stanovnicima tog dela naselja. Mošorin je sada izvanredno povezan sa Novim Sadom jer dnevno u dolasku i povratku ima oko šezdesetak autobuskih linija.
        – Na proleće ćemo nastaviti uređenje kuće na groblju koju gradimo za čuvare, a kockom sa puta napravićemo staze kroz groblje. Radimo onako kako možemo i koliko možemo, sve u želji da poboljšamo uslove života na selu. Nedavno smo promenili stotinjak živinih sijalica, čak i u onim ulicama koje su dugo bile u mraku, poput Ulice Ive Lole Ribara, tako da je Mošorin noću osvetljen kao gradić Pejton – rekao nam je Novak-Nodža Jovanović, predsednik Saveta Mesne zajednice.

Autor: Nikola D. Turajlić
Datum: 02, 03, 2007.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *