Predavanje za poljoprivrednike

Opština Titel i Udruženje poljoprivrednih proizvođača organizovali su
u Gardinovcima predavanje za poljoprivrednika.

        Teme o kojima se govorilo bile su: struktura predstojeće setve, zaštita poljoprivrednih kultura, nove tehnologije i držanje i ishrana stoke.
       
O odnosu ishrane i sklopa kukuruza govorio je dipl. agron. Srđan Tatomirović iz Poljoprivredne stanice Novi Sad, o zaštiti kukuruza pšenice i soje govorio je regionalni menadžer „Galenike – Fitofarmacije“ za Južnobački okrug Dušan Belenzada, a o odnosu priplodnog podmlatka za zamenu mlačnih krava govorio je dipl. argon. stočarstva Aleksandar Nebesni, takođe iz Poljoprivredne stanice Novi Sad.
       
U sklopu predavanja dipl. ing. zaštite bilja Slavica Nerac promovisala je pesticide, đubriva semena i alat iz ponude „Hemoslavije“ DOO iz Novog Sada, a Dejan Mirč uslove kreditiranja poljoprivredne proizvodnje koje nudi Prokredit banka iz Novog Sada.
        Skupu poljoprivrednika prisustvovao je i Nedeljko Nenin, član Izvršnog veća Opštine Titel, zadužen za poljoprivredni razvoj, koji nije krio nezadovoljstvo slabim odzivom poljoprivrednika. On je najavio nove akcije za pravilno usmeravanje poljoprivredne proizvodnje i edukaciju poljoprivrednih proizvođača naše opštine.

Autor: Mirko Žigić
Datum: 26, 02, 2007.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *