Kać – prijateljska fudbalska utakmica

JUGOVIĆ (KAĆ) – NOVI SAD (NOVI SAD) 0 : 2 (0 : 0)


            Prvi tim OFK Jugović pred utakmicu sa Novim Sadom

KAĆ. – Igralište SC „Siget“. Gledalaca 200. Sudija: Bojan Todorović (Novi Sad). Strelci: Čovilo u 73. minutu i Perić (autogol) u 78. minutu. Crveni karton: Hajder (Jugović) u 57. minutu zbog pogibeljnog starta.

JUGOVIĆ: Suvara (od 46′ Todorić), Perić, Petrović (od 80′ Dobanovački), Đuričić, Hajder, Bojović, Radojević, Blažić (od 70′ Žepina), Terzić, Samardžić, Petkov (od 46′ Delić).

NOVI SAD: Jelić, Kavčić, Bajat, Kovačević, Perendić, Puškarić, S. Novaković, Radišić, Vujaklija, Stevanović, Popin. Igrali su još: Milinović, B. Novaković, Bošnjak, Perišić, Ninković, Čovilo, Avrić, Furtula, Janjuš, Filipović, Ercegovac.

U utakmici koja je na trenutke više ličila na odlučujući duel za bodove, nego na prijateljsko odmeravanje snaga, lider Srpske lige grupa Vojvodina je, teže nego što se očekivalo, savladao vrlo borbene „tobdžije sa Sigeta“.

Već u prvom napadu „kanarinci“ su imali zrelu priliku, ali su se domaći vrlo brzo konsolidovali i potom sve napade protivnika zaustavljali daleko od Suvarinog gola. Istina, Novosađani su imali inicijativu i daleko veći posed lopte, ali su teško ulazili u šanse protiv pokretljive odbrane Kaćana, tako da se na odmor otišlo bez golova.

I u nastavku su se „plavo-beli“ dobro držali, ali odlučujući momenat desio se u 57. minutu kada je sudija Todorović sasvim opravdano isključio Hajdera posle pogibeljnog starta nad gostujućim napadačem. Sa igračem više, ekipa sa Detelinare je iz minuta u minut postajala sve opasnija, ali do pogodaka nije došla iz igre, već posle udaraca sa ugla. Prvo je u 73. minutu, posle kornera sa leve strane, novajlija iz Stare Pazove Čovilo bio najviši u skoku i poslao loptu iza Todorićevih leđa, da bi svega pet minuta kasnije, nakon ubacivanja sa druge strane, Perić nespretno reagovao i zatresao sopstvenu mrežu.

U finišu utakmice, posle neopreznog starta Terzića, igru je morao da napusti napadač „žutih“ Filipović; o ozbiljnosti povrede, koja se nalazi u predelu stopala desne nego, još je rano govoriti, ali se nadamo da nije došlo do obnavljanja stare ozlede, zbog koje je ovaj golgeter dugo bio odvojen od terena.

Treba istaći da je Jugović bio oslabljen neigranjem Živanova, Popadića, Plavšića, Srdića, Čička i Kondića zbog povrede, odnosno Lakića, Stanića, Nikolića i Simića zbog bolesti, dok u timu Novog Sada nisu nastupili najisusniji pojedinci Govedarica, Dunđerski i Kovrlija.


Na slici: sekretar OFK Jugović,  Marko  Marić, prelistava sportsku štampu.

Autor: Goran Nakomčić
Datum: 11, 02, 2007.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *