Kać – fudbalski turnir: Soni komerc ponovo na tronu

Posle dvanaest takmičarskih večeri, spuštena je zavesa na tradicionalni, 24. po redu, Novogodišnji turnir u malom fudbalu, koji u Kaću organizuje OFK Jugović.

Menjačnica Ris je u kategoriji pionira, posle Dnevnikovog, osvojila i kaćki turnir u malom fudbalu. Odlučujući momenat dogodio se u 23′, kada je Jakovljević (član Jugovića) pobegao po desnoj strani i loptu kroz noge golmana Bibića prosledio u mrežu. I Novosađani su imali svojih šansi, naročito u prvom poluvremenu, ali su se, ipak, morali zadovoljiti drugim mestom.

Kod kadeta, u finalu je vođena velika, rovovska borba. Prvi je u prednost, iz penala dosuđenog zbog tri kornera, došao Sportski žurnal preko najboljeg strelca Stojkića, da bi u poslednjem minutu poluvremena, takođe iz penala, izjednačio najbolji igrač turnira Sedlar. U drugom poluvremenu, Ofset print je, posle izrađene akcije, poveo golom Pervaza, da bi Kaćani u poslednjih deset minuta sve karte bacili u napad. Blizu izjednačenja bio je Miljanić, koji je pogodio stativu, a u poslednjem minutu sudije su poništile gol Pinteka zbog navodnog igranja rukom.

Odličan sastav Albatrosa iz Budisave, koji već godinama igra zajedno, u veteranskom finalu je nadigrao Piceriju Ripli iz Novog Sada, a jedan od zapaženijih trenutaka na ovom meču bio je lep pogodak Stojića, nekadašnjeg prvotimca Šajkaša iz Kovilja.

Menjačnica Ris, pojačana Agbabom, Rakonjcem i Rašjovanom, umalo da u seniorskom meču za treće mesto od gotovog napravi veresiju. Šajkašani su brzo došli do prednosti, na poluvremenu su vodili sa 4 : 1, ali se uporni Beočinci nisu predavali i u nastavku su došli do izjednačenja. Na penal lutriji tragičar je bio Bugarski, koji je promašio poslednji sedmerac za svoju ekipu.

U finalnom meču seniora, neizvesnost je trajala nekih dvadesetak minuta, uz minimalnu prednost prošlogodišnjeg pobednika Soni komerca, da bi Beočinci u finišu dodali gas i obezbedili ubedljivu pobedu. Ovaj sastav je dominirao čitavim tokom turnira i zasluženo se drugi put uzastopno okitio lovorom namenjenim pobedniku, što nikako ne predstavlja iznenađenje, jer je reč o izuzetno kvalitetnoj i uigranoj ekipi. Predvodnik je Milan Rakić, reprezentativac u malom fudbalu, ali ne zaostaju mnogo ni Manasijević, Kolarov, Balaš, Zrnić i ostali, od kojih su većina igrači KMF Liman, člana prve lige u malom fudbalu.

 

Rezultati završnice u svim kategorijama:

PIONIRI

Za treće mesto: DOO Armirač (Kać) – SZR Kunovac (Kać) 8 : 0 (Babić 11’, 15′, 17′, 24′ i 25′, R. Lakić 13′ i 27′, Knežević 26′).

Finale: Menjačnica Ris (Šajkaš) – Reno Ruskaj (Novi Sad) 1 : 0 (Jakovljević 23′).


1. mesto – Menjačnica Ris (Šajkaš)


2. mesto – Reno Ruskaj (Novi Sad)


3. mesto – DOO Armirač (Kać)


Najbolji strelac – Strahinja Babić (Armirač)
najbolji golman – Rade Tesla (Menjačnica Ris)

najbolji igrač – Stojan Jakovljević (Menjačnica Ris)

KADETI

Za treće mesto: DOO Teodorović (Kać) – Školska knjiga (Kać) 5 : 1 (Antonić 8′, Grubić 13′, Kizić 23′, Tešić 24′ i 29′ – Tolimir 30′).

Finale: Ofset print (Novi Sad) – Sportski žurnal (Kać) 2 : 1 (Sedalar 15′, Pervaz 20′ – Stojkić 13′).


1. mesto – Ofsetprint (Novi Sad)


2. mesto – Sportski žurnal (Kać)

VETERANI

Za treće mesto: DOO Armirač (Kać) – JGSP (Novi Sad) 2 : 2 penalima 2 : 4 (Vukov 8′ i 20′ – Lečić 10′, Aleksić 18′).

Finale: Picerija Ripli (Novi Sad) – Albatros (Budisava) 1 : 3 (Kadić 2′ – Mrđanov 10′ i 22′, Stojić 16′);


1. mesto – Albatros (Budisava) 

SENIORI

Polufinale: Sportski savez Dak (Beočin) – Mimont (Parage) 2 : 2 penalima 3 : 4 (Đatić 18′, Gašparević 28′ – Nišić 10′, Matijević 15′); Menjačnica Ris (Šajkaš) – Soni komerc (Beočin) 2 : 3 (Agbaba 16′ – Čizmar 3′, Rakić 6′, Milosavac 13′).

Za treće mesto: Sportski savez Dak (Beočin) – Menjačnica Ris (Šajkaš) 4 : 4 penalima 6 : 7 (B. Ris 1′, Rakonjac 2′, Gak 12′, Agbaba 15′ – Gašparević 9′ i 22′, Petrović 16′ i 24′).

Finale: Mimont (Parage) – Soni komerc (Beočin) 0 : 4 (Rakić 11′ i 29′, Balaš 22′, Milosavac 26′).


1. mesto – Soni komerc (Beočin)


2. mesto – Mimont (Parage)


3. mesto – Menjačnica Ris (Šajkaš)


4. mesto – Sportski savez Dak (Beočin)

 

Najuspešniji pojedinci:

RAKIĆ NAJBOLJI IGRAČ I STRELAC

Već po tradiciji, pored tri prvoplasirane ekipe u svim kategorijama, organizator je nagradio i najuspešnije pojedince kod seniora, kadeta i pionira.

Najbolji golman kod seniora je Jovan Savić, čuvar mreže Mimonta iz Paraga, dok je laskave titule najboljeg strelca i igrača poneo Milan Rakić, član pobedničkog sastava. Rakić je na sedam mečeva postigao 11 pogodaka, jedan više od Petrovića iz beočinskog Sportskog saveza Dak.

U konkurenciji kadeta, najbolji golman je Nemanja Romić, a najbolji igrač Aleksandar Sedlar, oba iz Ofset printa, dok je najbolji strelac Milan Stojkić iz Sportskog žurnala, koji je postigao 9 golova.

Kod pionira, dve nagrade su otišle pobedničkoj ekipi: Rade Tesla je proglašen za najboljeg golmana, a Stojan Jakovljević za najboljeg igrača. Najbolji strelac je Strahinja Babić iz Armirača, koji je 11 puta zatresao protivničke mreže.


Najbolji golman: Jovan Savić (Mimont) – Najbolji strelac i igrač: Milan Rakić (Sonikomerc)

FINALE SENIORA:

Mimont (Parage) – Soni komerc (Beočin) 0 : 4 (0 : 1)

Kać, SD „Jugović“, gledalaca 1000, sudije: Šošić (Kać) i Peranović (Šajkaš), strelci: Rakić u 11′ i 29′, Balaš u 22′ i Milosavac u 26′, isključenja: nije bilo.

MIMONT: Savić, Mijatović, Nišić, Knežević, Bojović, Popovicki, Matijević, Šušnjica, Lađarak.

SONI KOMERC: Gostojić, Zrnić, Manasijević, Balaš, Kolarov, Čizmar, Rakić, Milosavac, Trivunović, Nikolić, Vukojičić, Jeličić.

 

FINALE VETERANA:

Picerija Ripli (Novi Sad) – Albatros (Budisava) 1 : 3 (1 : 1)

Kać, SD „Jugović“, gledalaca 800, sudije: Milošević (Mošorin) i Peranović (Šajkaš), strelci: Kadić u 2′ za Piceriju Ripli, a Mrđanov u 10′ i 22′ i Stojić u 18′ za Albatros, isključenja: Picerija Ripli 6′, Albatros 2′.

PICERIJA RIPLI: Petrović, Borić, Vujović, Ilić, Nestorović, Orelj, Iriškić, Kadić, Rimski, Vrcelj.

ALBATROS: Blažić, Milutin Ignjatić, Miloš Ignjatić, Subotić, Plavšić, Vukašinović, Ugarković, Stojić, Mrđanov.

 

FINALE KADETA:

Ofset print (Novi Sad) – Sportski žurnal (Kać) 2 : 1 (1 : 1)

Kać, SD „Jugović“, gledalaca 600, sudije: Marjanović (Mošorin) i Peranović (Šajkaš), strelci: Sedlar u 15′ i Pervaz u 20′ za Ofset print, a Stojkić u 13′ za Sportski žurnal, isključenja: Ofset print 2′, Sportski žurnal 6′.

OFSET PRINT: Romić, Ratković, Ivanović, Tanasin, Sedlar, Milojević, Pervaz.

SPORTSKI ŽURNAL: Petković, Paćuk, Stojkić, Nikolić, Grozdić, Miljanić, Pintek, Jokić.

 

FINALE PIONIRA:

Menjačnica Ris (Šajkaš) – Reno Ruskaj (Novi Sad) 1 : 0 (0 : 0)

Kać, SD „Jugović“, gledalaca 400, sudije: Peranović (Šajkaš) i Marjanović (Mošorin), strelac: Jakovljević u 23′ za Menjačnicu Ris, isključenja: nije bilo.

MENJAČNICA RIS: Tesla, Rogač, Jakovljević, Ivanić, Kalafat, Stanković, Gelić, Bajić, Paštar, Trkulja.

RENO RUSKAJ: Bibić, Pastor, Jovandić, Todorov, volaš, Erbes, Ilić, Mušicki, Soleša.

Autor: Goran Nakomčić
Datum: 05, 02, 2007.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *